Nieuwenoord

Nieuwenoord is een groene, veilige en levendige woonwijk met diverse mogelijkheden voor beschermd wonen, dagbesteding, werken, logeren en elkaar ontmoeten.

Nieuwenoord is als een dorp: midden in de natuur, waar mensen van oud tot jong, met uiteenlopende mogelijkheden, wonen en samenwerken. Er is een goede balans tussen veiligheid en levendigheid, zodat bewoners, familieleden en medewerkers zich thuis voelen.

Dit woonpark biedt de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en uiteenlopende activiteiten te ondernemen op een plek en manier die past bij de wensen van de verschillende bewoners. Hier helpen we elkaar wanneer dat nodig is. Daar waar het kan trekken we er op uit om iets te ondernemen of halen we de buitenwereld naar binnen.

Wonen op Nieuwenoord

Op Nieuwenoord staan woningen voor mensen met een verstandelijke beperking die een beschermde omgeving nodig hebben. De inrichting van de woningen is afgestemd op de verschillende behoeften aan zorg en ondersteuning. De ene woning biedt een grote gezamenlijke woonkamer, omdat de bewoners het prettig vinden hun vrije tijd samen door te brengen. Anderen hebben liever een grotere eigen kamer, zodat ze zich kunnen terugtrekken.

Logeren

Er zijn ook twee logeerhuizen voor kinderen en jongeren die regelmatig graag een paar dagen in deze mooie omgeving vertoeven.

Werken, bewegen & ontmoeten

Nieuwenoord biedt veel mogelijkheden voor dagbesteding: zelf doen of beleven en ervaren zijn daarin keuzes. Van arbeidsmatig tot ambacht, van creatief tot dienstverlening, en van natuur tot industrieel: voor elke bewoner is er een vorm van dagbesteding die bij hem of haar past.

Nieuwenoord heeft een gezondheids- en paramedisch centrum, een cultureel centrum, sporthal, zwembad, restaurant, supermarkt, kwekerij en een boerderij. Niet alleen de bewoners van Nieuwenoord genieten van de bosrijke omgeving en alle faciliteiten; ook fietsers en wandelaars van buiten Nieuwenoord bezoeken het park dat aan kasteel Groeneveld grenst graag.

Samen een goede tijd hebben

´s Avonds eten bewoners gezamenlijk en brengen ze meestal ook samen de avond door. Op Nieuwenoord vinden veel activiteiten plaats. Bewoners kunnen er muziek maken en luisteren, dansen, sporten of gezellig samen iets eten of drinken in het restaurant. Jaarlijks worden uiteenlopende evenementen georganiseerd zoals de Motorrun, palmpasenoptocht, Namen Noemen, de Boerderijdag, de Valkeniersdag en de Truckersrun. Hieraan doen cliënten, verwanten, vrienden, vrijwilligers en andere geïnteresseerden uit de omgeving mee.

Verkeersregels

Nieuwenoord is eigen terrein.
Onze wegen en paden zijn vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.
Honden aan de lijn.
De maximaal toegestane snelheid op dit terrein is 15 kilometer per uur.
Voetgangers en daarna fietsers hebben altijd en overal voorrang.
Overtredingen worden beboet. 
Parkeren alleen in de P-vakken. 
Wegsleepregeling van toepassing.
Meer informatie: Veilig Verkeer Nieuwenoord, vvn@amerpoort.nl.

Google Street View

Bezoek Nieuwenoord op Google Street View:

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau