Muzeplein 103

Muzeplein 103 is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking die psychisch en/of lichamelijk achteruitgaan als gevolg van veroudering. De woning is te vinden op het terrein van locatie Nieuwenoord in Baarn.

Muzeplein 103 is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking die psychisch en/of lichamelijk achteruitgaan als gevolg van veroudering. 

Muzeplein 103 is geschakeld met Eekhoornweg 6. In deze woning met geschakelde woonkamers is het doel een veilig en prettig thuis te creëren waar cliënten zichzelf mogen zijn. In deze groepswoning heeft iedereen een eigen slaapkamer. De cliënten wonen met elkaar in een groep, maar de nadruk ligt op de individuele cliënt.
 
Begeleiders gaan uit van de vraag, de geschiedenis en de emotionele leeftijd van de individuele cliënt en passen daar de begeleidingsstijl op aan. De bewoners gaan als gevolg van veroudering psychisch en/of lichamelijk achteruit. Begeleiders kijken bij iedere cliënt welke mogelijkheden er nog zijn en – zonder dat er sprake is van moeten – welke ontwikkelingen de cliënt mogelijk nog kan maken. De begeleiders zijn gespecialiseerd in verpleegzorg en palliatieve zorg. Uiteraard werken de begeleiders daarin samen met andere disciplines, deskundigen en verwanten. 
 
De woning biedt 24 uur zorg voor de cliënten. Van 07.00 uur tot 22.30 uur is er begeleiding, buiten die tijden neemt de nachtdienst waar. Dankzij een doorloop tussen Muzeplein 103 en Eekhoornweg 6 kunnen medewerkers van beide woningen elkaar eventueel assisteren.

Ligging
Muzeplein 103 is te vinden op het beschermde, bosrijke terrein van locatie Nieuwenoord in het buitengebied van Baarn. Op loopafstand van de woning bevinden zich een supermarkt, cultureel centrum en boerderij. Vanaf Nieuwenoord kunnen cliënten wandelen op en naar het landgoed van Kasteel Groeneveld. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Routeplanner