Muzeplein 99

Muzeplein 99 is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking, waarbij sprake is van dementie.

Muzeplein 99 is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking, waarbij sprake is van dementie. De woning is te vinden op het terrein van locatie Nieuwenoord in Baarn.

Muzeplein 99 is een geschakelde woning met Eekhoornweg 2. De woning is geheel gelijkvloers en speciaal aangepast om psychogeriatrische zorg te kunnen bieden aan cliënten. De cliënten van Muzeplein 99 hebben elk een slaapkamer die zij naar eigen smaak kunnen inrichten om zo een prettige, vertrouwde omgeving te creëren. De cliënten brengen veel tijd met elkaar door in de woonkamer waar een gemoedelijke sfeer hangt. Doordeweeks bereidt een kok verse maaltijden.

Tussen Muzeplein 99 en Eekhoornweg 2 is een doorloop aanwezig waardoor medewerkers van beide woningen elkaar indien nodig kunnen assisteren.

De zorg is gericht op ouderen met dementie in alle fasen die bij dit proces horen. De zorgvraag wisselt dan ook sterk. Dit kan zowel begeleiden als verzorgen of verplegen betekenen. De woning beschikt over extra aanpassingen en hulpmaterialen, waardoor cliënten bij verschillende fasen van dementie optimale zorg en ondersteuning kunnen krijgen. De huiselijke sfeer staat in de woningen voorop, aangepast aan de wensen van de bewoners.

Ligging

Muzeplein 99 is te vinden op het beschermde, bosrijke terrein van locatie Nieuwenoord in het buitengebied van Baarn. Op loopafstand van de woning bevinden zich een supermarkt, cultureel centrum en boerderij. Vanaf Nieuwenoord kunnen cliënten wandelen op en naar het landgoed van Kasteel Groeneveld. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Routeplanner