Vrijwilliger worden

Voor Amerpoort zijn vrijwilligers onmisbaar. Meer dan 600 mensen zetten zich regelmatig in om samen te werken aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking.

Op zoek naar vacatures?

Kijk voor het complete overzicht van vrijwilligers vacatures op het Vrijwilligers Portaal Amerpoort.

 

Waarom vrijwilligers?

Vrijwilligerswerk bij Amerpoort biedt de mogelijkheid om kennis te maken met bijzondere mensen die genieten van uw gezelschap, ook al kunnen ze dat soms niet vertellen. Alleen al het feit dat u speciaal voor hem of haar komt, betekent veel voor een cliënt.

De activiteiten van de vrijwilligers variëren enorm, net als de tijdsinvestering die het vraagt. U kiest zelf wat het best bij u past en hoeveel tijd u daar aan kunt besteden. Naast vrijwilligerswerk op regelmatige basis zijn ook vrijwilligers nodig voor de jaarlijkse evenementen zoals de Motorrun, Truckersrun, het zomerprogramma, Namen noemen en NL Doet. Ook veel bedrijven komen vrijwilligerswerk doen bij Amerpoort. Wat overeenkomt, is dat de activiteiten altijd net dat beetje extra bieden. Het zijn de dingen waar begeleiders niet altijd aan toe komen en die het leven van de cliënten leuker maken. Dankzij u.

Neem contact op voor meer informatie of een oriënterend gesprek. Stuur een e-mail naar vrijwilligerswerk@amerpoort.nl of bel met 035-647.5600.  

Wat kun je doen als vrijwilliger?

U kiest zelf wat u het beste past en uitkomt. Eén keer per week met een cliënt een wandeling maken, helpen bij de wekelijkse avondsoos, of een uurtje per maand op bezoek komen. Als u bijvoorbeeld toch rond lunchtijd de hond uitlaat, kan er misschien af en toe een cliënt meewandelen. Houdt u van paarden? We zoeken vrijwilligers die meegaan als onze cliënten een ritje maken op het huifkarbed. Bent u op vrijdagavonden alleen? Dan is het misschien gezelliger om die avond een half uurtje bij een cliënt te zijn. En als computermaatje kunt u cliënten wegwijs maken op internet.

Wat vragen wij?

Ervaring is niet nodig. We verwachten vooral inzet en enthousiasme. Belangrijk is dat u betrokken bent en natuurlijk is het fijn voor onze cliënten als u langere tijd blijft. Wij vragen bij aanmelding om een recente Verklaring Omtrent het Gedrag. Wij zorgen dat u hiervoor een link ontvangt om deze gratis online aan te vragen.

Wat bieden wij?

Vrijwilliger zijn bij Amerpoort geeft voldoening. U gaat om met bijzondere mensen, die blij zijn met uw komst. Natuurlijk kan het contact met cliënten soms even wennen zijn. Maar begeleiders ondersteunen u daarbij en maken u wegwijs. In een gemoedelijke sfeer doet u veel ervaring op en u heeft persoonlijk contact met veel verschillende mensen. Amerpoort zorgt ook voor eventuele scholing, bijvoorbeeld een epilepsiecursus. Alle vrijwilligers ontvangen ieder jaar een kerstpakket. U bent verzekerd tegen schade en ongevallen en reiskosten worden vergoed. Amerpoort werkt met een vrijwilligersovereenkomst.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. Voor alle algemene vragen kunt u 24 uur per dag terecht bij de receptie van Amerpoort: 035 647 5555 -  info@amerpoort.nl

Klantbureau