Dagbestedingsgroepen Nova en Fido

Nova-Fido is een kleinschalige dagbesteding voor jongeren met een ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Nova en Fido bieden kleinschalige dagopvang voor jongeren met moelijk verstaanbaan gedrag. De basis van onze zorg is een vast dagprogramma waarin we inspannende activiteiten afwisselen met ontspanning. We doen dat omdat de jongeren structuur erg belangrijk vinden. Bij de inspannende activiteiten moet je denken aan dingen als lekker naar buiten de natuur in, of fietsen, zwemmen en knutselen. Daarnaast dagen we hen uit met allerlei activiteiten waarin ze nieuwe dingen leren. Een begeleider heeft een Pabo-opleiding. Zij bereidt lesjes voor in thema’s die regelmatig wisselen. Iedereen van ons kan die lesjes geven.

We richten ons op wat iemand nog kan leren. Dat geeft ons de mogelijkheid om complimenten te geven. Dat verandert echt heel veel in de benadering en het samen bezig zijn. Daarbij kijken we heel erg naar de persoon. Waar ligt zijn uitdaging? Wat kunnen we hem leren. We vinden het daarbij belangrijk dat we zinvol bezig zijn. We willen cliënten zelfstandiger maken en klusjes leren waarmee ze de groep en elkaar helpen. Het is bij ons nooit aanleren om het aanleren. We streven altijd naar groei en ontwikkeling en naar vergroting van de zelfstandigheid. Al onze teamleden vinden het leuk om daar mee bezig te zijn en we zijn trots als iets lukt!

Ligging

De dagbestedingen Nova en Fido zijn te vinden op het beschermde, bosrijke terrein van locatie Nieuwenoord in het buitengebied van Baarn. Op loopafstand van de woning bevinden zich een supermarkt, cultureel centrum en boerderij. Vanaf Nieuwenoord kun je wandelen op het landgoed van Kasteel Groeneveld. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Routeplanner