Muzeplein 101

Muzeplein 101 is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking, waarbij sprake is van dementie.

Muzeplein 101 is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking, waarbij sprake is van dementie. De woning is te vinden op het terrein van locatie Nieuwenoord in Baarn.

Muzeplein 101 is een geschakelde woning met Eekhoornweg 4. De woning is geheel gelijkvloers en speciaal aangepast voor psychogeriatrische zorg. Alle bewoners hebben een eigen kamer, maar een groot deel van de tijd brengen zij door in de gezamenlijke woonkamer, waar een huiselijke sfeer hangt. Doordeweeks bereidt een kok verse maaltijden.
Tussen Muzeplein 101 en Eekhoornweg 4 is een doorloop aanwezig, waardoor medewerkers van beide woningen elkaar kunnen helpen.

De zorg is gericht op ouderen met dementie in alle fasen. De zorgvraag wisselt dan ook sterk. Dit kan zowel begeleiden als verzorgen of verplegen betekenen. In de woning zijn extra aanpassingen en hulpmaterialen aanwezig, waardoor cliënten bij verschillende fasen van dementie optimale zorg en ondersteuning kunnen krijgen. De huiselijke sfeer staat in de woningen voorop, aangepast aan de wensen van de bewoners.

Ligging

Muzeplein 101 is te vinden op het beschermde, bosrijke terrein van locatie Nieuwenoord in het buitengebied van Baarn. Op loopafstand van de woning bevinden zich een supermarkt, cultureel centrum en boerderij. Vanaf Nieuwenoord kunnen cliënten wandelen op en naar het landgoed van Kasteel Groeneveld. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Routeplanner