Boerderij De Huydecoper

Bij boerderij De Huydecoper in Baarn werken dagelijks 16 mensen met een licht of matig verstandelijke beperking.

Dagbesteding

Bij boerderij De Huydecoper werken dagelijks 16 mensen met een licht of matig verstandelijke beperking. Onder deskundige begeleiding runnen ze de boerderij en komen ze in contact met bezoekers. De boerderij ligt op het bosrijke terrein van locatie Nieuwenoord in Baarn, grenzend aan het landgoed bij Kasteel Groeneveld.

De boerderij is van grote betekenis voor de mensen die er hun dag doorbrengen. Ze voeren de geiten, roskammen de pony, verkopen de producten en ruimen de mest. Ze verzorgen de konijnen en snoezelen in de knuffelkuil. Per persoon bekijken we wat iemand kan en wil doen op de boerderij.

De Huydecoper blijkt elke keer weer een plek te zijn waar integratie van mensen met een verstandelijke beperking op haast natuurlijke wijze verloopt. Vrijwilligers helpen met het groot onderhoud. Kinderen komen op woensdagmiddag op bezoek en eten een ijsje in de speeltuin. In het weekend doen veel wandelaars de boerderij even aan vanaf kasteel Groeneveld.

Ligging

De Huydecoper ligt aan de rand van de bosrijke locatie Nieuwenoord in Baarn, grenzend aan het landgoed van kasteel Groeneveld. De fraaie boerderij werd in 1992 gebouwd, maar het lijkt alsof ze hier al eeuwen staat.

E-mail: huydecoper@amerpoort.nl

 

Kijk binnen bij boerderij De Huydecoper op Google Street View:

Bezoekers

Boerderij de Huydecoper is open voor bezoek onder de volgende voorwaarden:

  • houd 1,5 meter afstand, 
  • cliënten zijn enkel welkom onder begeleiding, 
  • begeleiding is verantwoordelijk voor het houden van afstand van de cliënt t.o.v. anderen,
  • wanneer u iets koopt: contactloos betalen,
  • wees verstandig. Bij drukte op de boerderij zien we u graag een andere keer.

Bij boerderij De Huydecoper bruist het van de activiteiten. Voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook voor scholieren, kleine kinderen, wandelaars, fietsers en vrijwilligers. Op boerderij De Huydecoper is altijd wat te doen.

Leren en spelen op de boerderij
Voor kinderen uit de buurt en leerlingen van basisscholen is op boerderij De Huydecoper van alles te beleven. Zij kunnen hier kennismaken met mensen met een verstandelijke beperking en met het leven op een boerderij. Met een informatiemap in de hand verkennen scholieren het terrein en leren er van alles over dieren. De mensen die er werken, geven antwoord op al hun vragen. Zo heeft de boerderij een educatieve functie. Maar ook gewoon lekker spelen en rondrennen is mogelijk. Op het terrein is een kleine speeltuin.

Picknicken
Onderweg naar Kasteel Groeneveld in Baarn of gewoon aan het wandelen in het bos? Wandelaars en fietsers kunnen even stoppen bij De Huydecoper. Om rustig te genieten van de omgeving en de dieren of om even een boterham te eten aan één van de picknicktafels.

Eieren te koop
Nu te koop op boerderij de Huydecoper​: vrije uitloop eieren.
€ 2,50 voor 10 eieren
€ 1,50 voor 6 eieren 
De eieren zijn van onze eigen kippen of ingekochte eieren van vrije uitloop kippen uit de regio.

Openingstijden
De Huydecoper is 7 dagen per week geopend van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur. U bent van harte welkom!

Donateur worden

U kunt activiteiten op de boerderij ondersteunen. De Huydecoper, ondergebracht in een aparte stichting, is voor de exploitatie afhankelijk van giften van donateurs en sponsors. Financiële steun – algemeen of gericht op specifieke projecten – is van harte welkom.  

Draagt u de boerderij een warm hart toe en wilt u donateur worden? Neem contact op met het secretariaat:

Secretariaat boerderij De Huydecoper
Huydecoperlaan 1
3744 PG Baarn

stichtinghuydecoper@amerpoort.nl

Agenda

Bij de boerderij worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Zo is er een paar keer per jaar een valkeniersdag, staat de boerderij één keer per jaar geheel in het teken van de Highland Games, is er iedere twee jaar een boerderijdag en tijdens Namen Noemen is de boerderij het belangrijke rustpunt op de route. In het voorjaar kunnen bezoekers onze pasgeboren lammetjes bewonderen!

Highland Games
Tijdens deze jaarlijks terugkerende Schotse Spelen gaan ongeveer 120 medewerkers, vrijwilligers en relaties van Amerpoort met elkaar de strijd aan op verschillende zware onderdelen. Bij het onderdeel ‘Stones of Manhood’ bijvoorbeeld moeten grote stenen getild worden en tijdens de Farmers Walk wordt er lopend een afstand overbrugd waarbij de deelnemer in iedere hand een tas van 60 kilo meedraagt. Tussendoor verzorgt de Beatrix Pipe Band een spectaculair optreden en wordt er touwgetrokken. Na afloop is er een BBQ voor deelnemers en relaties. Toegang gratis en iedereen is welkom.

Boerderijdag
Eens in de twee jaar organiseert De Huydecoper de boerderijdag. Een evenement met muziek, spelletjes en andere vrolijke activiteiten. De boerderijdag is inmiddels uitgegroeid tot een evenement waar honderden bezoekers op af komen. Toegang gratis en iedereen is welkom.
Volgende Boerderijdag: nog niet bekend.

HuydeCourant

Met De HuydeCourant blijft u volledig op de hoogte van nieuwtjes en activiteiten rond Boerderij De Huydecoper. De HuyderCourant verschijnt 4x per jaar.

Op deze pagina vindt u een overzicht van verschenen edities. De nieuwste editie voortaan digitaal ontvangen? Geef dan uw e-mailadres door via stichtinghuydecoper@amerpoort.nl

 

 

Routeplanner