Boerderij De Huydecoper

Bij boerderij De Huydecoper in Baarn werken dagelijks 16 mensen met een licht of matig verstandelijke beperking.

Dagbesteding

Bij boerderij De Huydecoper werken dagelijks 16 mensen met een licht of matig verstandelijke beperking. Onder deskundige begeleiding runnen ze de boerderij en komen ze in contact met bezoekers. De boerderij ligt op het bosrijke terrein van locatie Nieuwenoord in Baarn, grenzend aan het landgoed bij Kasteel Groeneveld.

De boerderij is van grote betekenis voor de mensen die er hun dag doorbrengen. Ze voeren de geiten, roskammen de pony, verkopen de producten en ruimen de mest. Ze verzorgen de konijnen en snoezelen in de knuffelkuil. Per persoon bekijken we wat iemand kan en wil doen op de boerderij.

De Huydecoper blijkt elke keer weer een plek te zijn waar integratie van mensen met een verstandelijke beperking op haast natuurlijke wijze verloopt. Vrijwilligers helpen met het groot onderhoud. Kinderen komen op woensdagmiddag op bezoek en eten een ijsje in de speeltuin. In het weekend doen veel wandelaars de boerderij even aan vanaf kasteel Groeneveld.

Ligging

De Huydecoper ligt aan de rand van de bosrijke locatie Nieuwenoord in Baarn, grenzend aan het landgoed van kasteel Groeneveld. De fraaie boerderij werd in 1992 gebouwd, maar het lijkt alsof ze hier al eeuwen staat.

E-mail: huydecoper@amerpoort.nl

Bezoekers

Bij boerderij De Huydecoper bruist het van de activiteiten. Voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook voor scholieren, kleine kinderen, wandelaars, fietsers en vrijwilligers. Op boerderij De Huydecoper is altijd wat te doen.

Leren en spelen op de boerderij
Voor kinderen uit de buurt en leerlingen van basisscholen is op boerderij De Huydecoper van alles te beleven. Zij kunnen hier kennismaken met mensen met een verstandelijke beperking en met het leven op een boerderij. Met een informatiemap in de hand verkennen scholieren het terrein en leren er van alles over dieren. De mensen die er werken, geven antwoord op al hun vragen. Zo heeft de boerderij een educatieve functie. Maar ook gewoon lekker spelen en rondrennen is mogelijk. Op het terrein is een kleine speeltuin.

Picknicken
Onderweg naar Kasteel Groeneveld in Baarn of gewoon aan het wandelen in het bos? Wandelaars en fietsers kunnen even stoppen bij De Huydecoper. Om rustig te genieten van de omgeving en de dieren of om even een boterham te eten aan één van de picknicktafels.

Eieren te koop
Nu te koop op boerderij de Huydecoper​: vrije uitloop eieren.
€ 2,50 voor 10 eieren
€ 1,50 voor 6 eieren 
De eieren zijn van onze eigen kippen of ingekochte eieren van vrije uitloop kippen uit de regio.

Openingstijden
De Huydecoper is 7 dagen per week geopend van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur. U bent van harte welkom!

Donateur worden

U kunt activiteiten op de boerderij ondersteunen. De Huydecoper, ondergebracht in een aparte stichting, is voor de exploitatie afhankelijk van giften van donateurs en sponsors. Financiële steun – algemeen of gericht op specifieke projecten – is van harte welkom.  

Draagt u de boerderij een warm hart toe en wilt u donateur worden? Neem contact op met het secretariaat:

Secretariaat boerderij De Huydecoper
Huydecoperlaan 1
3744 PG Baarn

stichtinghuydecoper@amerpoort.nl

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau