Isengardplein 2

Isengardplein 2 is een woning waar ouderwordende cliënten met een meervoudige beperking wonen.

Isengardplein 2 is een woning waar deels ouder wordende cliënten en deels jongvolwassen wonen. Er wonen in totaal zeven cliënten. De woning kijkt uit op een levendige straat waar veel te zien en te beleven is. Op de woning wordt 24-uurs zorg geboden. 

De drempelvrije woning is gebouwd in 2010 en bevindt zich op de begane grond van een pand met twee woonlagen. In het pand zijn twee bovenwoningen en twee benedenwoningen. Het cluster met drie andere woningen zorgt voor mogelijkheden tot een bezoekje of contact met de buren (een enkele keer een gezamenlijke BBQ of andere festiviteit). In de grote, open voortuin met terras is het zowel in de zon als in de schaduw goed toeven.

De sfeer in de woning biedt huiselijkheid, veiligheid en gezelligheid. De slaapkamers zijn ruim en sfeervol en bieden voldoende ruimte voor een bed, stoel, kledingkast en bureau. De bewoners en familie denken mee bij de indeling.  Binnen de groep communiceren cliënten en begeleiders verbaal en non-verbaal, bijvoorbeeld door middel van fotoverwijzers.  De bewoners van Isengardplein 2 gaan regelmatig met begeleiders op pad in de omgeving en nemen deel aan de activiteiten die aangeboden worden op het terrein van de locatie Nieuwenoord. 

Ligging

Isengardplein 2 is te vinden op het beschermde, bosrijke terrein van locatie Nieuwenoord in het buitengebied van Baarn. Op loopafstand van de woning bevinden zich een supermarkt, cultureel centrum en boerderij. Vanaf Nieuwenoord kunnen cliënten wandelen op en naar het landgoed van Kasteel Groeneveld. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Routeplanner