Het Cultureel Centrum

Restaurant, dagbesteding, clubwerk, evenementen, vergaderen, kerk en uitvaartcentrum; het Cultureel Centrum is dé ontmoetingsplek van Amerpoort op locatie Nieuwenoord in Baarn.

Welkom

Bekijk het corono protocol (pdf)

Het Cultureel Centrum is dé ontmoetingsplek van Amerpoort op locatie Nieuwenoord in Baarn. Het bruisende centrum staat midden in de natuur, in de bossen tussen Hilversum en Baarn.

Het Cultureel Centrum is een prachtige locatie voor als u een conferentie, evenement of (familie)feest wilt organiseren. Het beschikt onder andere over een theaterzaal, vergaderzalen, dagbestedinglokalen en een restaurant (Grand Café).

Het hele gebouw is rolstoelvriendelijk. Met uitzondering van huisdieren, is iedereen van harte welkom.

Bezoek het Cultureel Centrum met Google Street View

(dit zijn beelden van voor de verbouwing; we hopen binnenkort beelden van het verbouwde Cultureel Centrum te kunnen aanbieden).

Restaurant

Het Cultureel Centrum beschikt ook over een gezellig restaurant (Grand Café) dat dagelijks geopend is. Of u nu bewoner van Amerpoort bent, familie, medewerker of nog nooit bij Amerpoort bent geweest... het Grand Café is openbaar toegankelijk en wij verwelkomen u graag in ons restaurant of op ons terras!

Tussen 12.00 en 14.00 uur serveren wij gerechten van onze lunchkaart. Voor en na die tijd kunt u iets bestellen van de kleine kaart.

Het Cultureel Centrum is ook een dagbesteding. Diverse mensen met een verstandelijke beperking vormen samen met horecamedewerkers één team. Zij schenken graag een kop koffie voor u in, helpen bij het bereiden van gerechten in de keuken en ruimen de tafels af.  

Wilt u een feestje geven in ons gezellige Grand Café? Of heeft u zin in een uitgebreide high tea met gezellig gedekte tafel en ouderwetse theekopjes? Dat kan allemaal! 
Neem gerust contact op en vraag naar onze mogelijkheden.

Dagbesteding

Het Cultureel Centrum biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking die bij Amerpoort, Sherpa of thuis wonen. In het restaurant werken zij in één team samen met  horecamedewerkers om het de bezoekers van het restaurant naar de zin te maken.

Daarnaast biedt het Cultureel Centrum ook onderdak aan andere dagbestedinggroepen:

Vergaderen

Het Cultureel Centrum beschikt over een prachtige (theater)zaal die op te splitsen is in twee kleinere zalen. De grote zaal biedt ruimte aan maximaal 220 personen en is voorzien van een moderne geluidsinstallatie, een podium met theaterverlichting en de nodige faciliteiten om optimaal te kunnen vergaderen.

Daarnaast is het ook mogelijk om de serre en het Grand Café te reserveren of één van de andere zalen elders op Nieuwenoord.  

Voor meer informatie over onze mogelijkheden, verwijzen wij u graag naar onze informatiemap 'Eten, drinken en ontmoeten' (pdf). U kunt ook vrijblijvend contact opnemen met het secretariaat van het Cultureel Centrum via 035 - 647 5665 of cultureelcentrum@amerpoort.nl.

Flexen en vergaderen

Het Grand Café van het Cultureel Centrum biedt overdag voldoende ruimte om te kunnen (flex)werken. De wifi werkt uitstekend en wij serveren u graag een kop koffie tijdens het werk. Ook is vergaderen in kleine setting altijd mogelijk aan één van de tafels in het Grand Café. Houd er wel rekening mee dat het tussen 12.00 en 14.00 uur behoorlijk druk kan zijn met lunchgasten.

Recreatie

Het Cultureel Centrum doet een paar keer per week dienst als buurthuis. Op maandag-, woensdag- en donderdagavond wordt hier clubwerk – allerlei recreatieve activiteiten – aangeboden aan bewoners van Amerpoort en Sherpa.

Zo speelt er op maandagavond een live band in het Grand Café, zijn er op woensdagavond yogalessen en wordt er (op de openbaar toegankelijke) donderdagavond aan rolstoeldansen gedaan in de grote zaal.

Ook wordt de zaal incidenteel voor (muzikale) evenementen gebruikt die door de afdeling Evenementen van Amerpoort worden georganiseerd.

Meer informatie over deze evenementen en het clubwerk van Amerpoort.

Kerk

Eén keer in de twee weken is er op zondag een kerkviering in het Cultureel Centrum. De geloofsgemeenschap De Open Poort is opgericht vanuit Amerpoort. Er is een samenwerking met Sherpa op het gebied van de vieringen. Hier leest u meer over De Open Poort.

Uitvaarten

De grote zaal van het Cultureel Centrum wordt incidenteel verhuurd voor uitvaarten. Meestal  bij het overlijden van één van de cliënten van Amerpoort. Wilt u meer informatie over de verzorging van een uitvaart? Neem dan contact op met geestelijke verzorger Annemieke  Kappert via 035 - 647 5244 of a.kappert@amerpoort.nl.

Info

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie over wat er allemaal mogelijk is in het Cultureel Centrum. Ons secretariaat is bereikbaar via 035 - 647  5665 of cultureelcentrum@amerpoort.nl. Op werkdagen van 9.00-17.00 uur; op woensdag van 9.00 – 13.00 uur.

Het Grand Café is te bereiken via telefoonnummer 035 - 647 5670.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.30 – 16.00 uur
Donderdagavond geopend voor het clubwerk (openbaar toegankelijk) van 18.30 – 21.00 uur
Zaterdag: 12.00 – 16.00 uur
Zondag: 12.00 – 17.00 uur

Het Cultureel Centrum verhuurt de zalen ook buiten openingstijden. Vraag naar de mogelijkheden. 

Routebeschrijvingen en plattegrond

 

Routeplanner