Cariljonplein 5 (dagbestedingsgroepen Meridiaan)

Meridiaan biedt dagbesteding voor volwassenen, vaak met een ernstig verstandelijke en soms ook lichamelijke beperking. Het accent ligt op belevings- en ontwikkelingsgericht activiteiten.

Het team
Dagbesteding Meridiaan bestaat uit 3 groepen voor (jong) volwassenen met een ernstig verstandelijke beperking en soms moeilijk verstaanbaar gedrag. We bieden belevings- en ontwikkelingsgerichte activiteiten. Meridiaan vind je op woonpark Nieuwenoord in Baarn.

De dag
Wij vinden dat iedere cliënt recht heeft op ontwikkeling en bieden activiteiten die iets toevoegen aan zijn/haar mogelijkheden (uitdagend, prikkelend en leerzaam). Daarbij kijken we naar wat iemand kan en aankan. Voorbeelden van activiteiten zijn: koken en bakken, film kijken, huifkar rijden, snoezelen, themagerichte en creatieve activiteiten, borrelen en puzzelen. Daarnaast doen we veel aan beweging, zoals zwemmen, wandelen, fietsen, sport en spel.

Welkom
Op Meridiaan mag iedereen zichzelf zijn. Iedereen is welkom. Samen met cliënten en hun familie, vrijwilligers en medewerkers denken wij in mogelijkheden. Dagelijks zorgen wij voor een divers en creatief aanbod aan activiteiten in een mooie omgeving. Wij vullen onze dag met een gezonde dosis humor.

Samenwerken
We vinden het ook belangrijk om familieleden zoveel mogelijk te betrekken bij Meridiaan. Zij spelen immers een belangrijke rol in het leven van hun kind, broer of zus. Dit doen we door hen zo goed mogelijk op de hoogte te houden wat we doen bij Meridiaan en hoe iemand zich ontwikkelt. 

De werkplek
Meridiaan vind je aan de Cariljonplein 5 op woonpark Nieuwenoord. We bieden een huiselijke sfeer. We hebben de ruimtes met knutsel- en decoratiemateriaal versierd en daarbij rekening gehouden met de hoeveelheid prikkels die een groep aankan. Ook is er een ruime beschutte tuin waar we veel gebruik van maken. Meridiaan is rolstoelvriendelijk en heeft een tillift.  

Meer informatie & aanmelden
Wil je meer weten over Meridiaan? Kom gerust eens kijken. Aanmeldingen voor dagbesteding gaan via de afdeling Zorgbemiddeling van Amerpoort.

Routeplanner