Kinderboerderij Canton

Bij kinderboerderij Canton in Baarn verzorgen jongvolwassenen en volwassenen met een verstandelijke beperking de dieren en onderhouden het terrein.

Bij kinderboerderij Canton in Baarn steken jongvolwassenen en volwassenen met een verstandelijke beperking de handen uit de mouwen. Ze verzorgen de dieren en onderhouden het terrein. Dit doen zij samen met de vrijwilligers en de beheerder.

De cliënten verschillen in leeftijd, benodigde begeleiding en bijkomende beperkingen. Ook het werk dat zij doen, is divers: de dieren verzorgen, schoffelen, vegen, de mestkar legen, de verblijven onderhouden en schoonmaken. Naast dit soort praktische vaardigheden leren cliënten ook samen te werken en verbeteren ze hun sociale vaardigheden. Het werk verbetert ook de fijne en grove motoriek.

Door de grote variatie aan werkzaamheden is er voor alle cliënten passend werk. Sommigen werken aan hun professionele vaardigheden, voor anderen staat het contact met mens en dier en het meedoen aan de samenleving voorop. Vanzelfsprekend houden we rekening met de interesses en mogelijkheden van de cliënt. We verdelen de taken in onderling overleg. De begeleiders ondersteunen en sturen waar nodig bij.

Ligging

Kinderboerderij Canton ligt midden in de gezellige woonwijk Oude-Oosterhei in Baarn. Deze dagbesteding is een samenwerking van Amerpoort en kinderboerderij Canton.

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau