De Kwekerij

Bij De Kwekerij in Baarn werken cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking in en met de natuur, in een ontspannen sfeer en een veilige omgeving. De Kwekerij is iedere werkdag geopend!

De Kwekerij staat open voor cliënten, medewerkers van Amerpoort én bezoekers uit de omgeving. Elke werkdag is De Kwekerij geopend van 9.00 tot 15.30 uur. Je kunt er diverse groenten, perkgoed, vaste planten en kamerplanten kopen. Maar je bent ook welkom voor een wandeling of om gewoon eens van dichtbij te bekijken hoe alles groeit en bloeit. Alle eigen producten worden volledig biologisch geteeld en gekweekt!

Bij De Kwekerij werken cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking in en met de natuur, in een ontspannen sfeer en een veilige omgeving. Het werk op de kwekerij volgt de seizoenen en is divers. De Kwekerij ligt op het terrein van locatie Nieuwenoord in de bossen van Baarn.

De cliënten gebruiken op verschillende manieren hun groene vingers: planten kweken, onkruid wieden, bloemen snijden, oogsten, spitten. Ook maken ze de geoogste producten klaar om te verkopen. De ene keer bloemen en plantjes, de andere keer andijvie, tuinbonen of andere seizoensgroenten. Sommige activiteiten doen de cliënten op de kwekerij, voor andere activiteiten gaan we het bos in. Soms werken zij individueel en soms in groepsverband. In de pauzes eten en drinken de begeleiders en cliënten samen in de kantine van Het Binnenhof.

De cliënten leren allerlei vaardigheden stapsgewijs aan. Zo krijgen ze inzicht in het werkproces en kunnen ze steeds zelfstandiger werken. Ook leren ze mee te bewegen met de seizoenen en de weersomstandigheden. Werken met groen is arbeidsintensief en De Kwekerij is dan ook een echte werkplek.

Door het contact met elkaar, met begeleiders, klanten en bezoekers ontwikkelen cliënten hun sociale vaardigheden. Sommige cliënten gaan ook zelf naar de verschillende locaties op het terrein om de producten te verkopen. Het werk op De Kwekerij kan voor cliënten een voorbereiding zijn op werken in het bedrijfsleven.

Ligging

De Kwekerij is gevestigd aan de rand van het terrein van locatie Nieuwenoord in Baarn, midden in de natuur.

Google Street View

Bezoek de Kwekerij en loop door de kassen op Google Street View:

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. Voor alle algemene vragen kunt u 24 uur per dag terecht bij de receptie van Amerpoort: 035 647 5555 -  info@amerpoort.nl

Klantbureau