Vijverlaan 19

Vijverlaan 19 is geschikt voor 7 cliënten met een zeer ernstig verstandelijke beperking. De gemiddelde leeftijd van de bewoners ligt rond 60 jaar.

Vijverlaan 19 is geschikt voor 7 cliënten met een zeer ernstig verstandelijke beperking. De gemiddelde leeftijd van de bewoners ligt rond 60 jaar. De woning - op het op het rustige en comfortabele terrein van locatie Nieuwenoord in het Baarnse buitengebied - stamt uit de jaren '70 en is in 2005 geheel gerenoveerd.

De gelijkvloerse woning omvat onder andere een gemeenschappelijke huiskamer en een badkamer. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer. Dit biedt volop privacy en gelegenheid om tot rust te komen in de eigen, prettige omgeving. Voor slechtziende bewoners is er speciale verlichting. In de gesloten binnentuin kunnen de bewoners op een ontspannen manier het buiten-zijn ervaren.

De bewoners krijgen begeleiding en hulp bij dagelijkse bezigheden. Onze zorg is erop gericht om het gedrag van de cliënten te lezen en hun signalen te verstaan. Wij willen graag hun zelfredzaamheid en basisveiligheid in balans houden. Een heldere structuur geeft bewoners een gevoel van veiligheid en overzicht in hun leven.

In Vijverlaan 19 kunnen bewoners zich grotendeels zelfstandig verplaatsen, op het terrein eromheen is voortdurend begeleiding nodig. De begeleiders zijn deskundig op het gebied van zorg aan mensen met epilepsie,  een auditieve en/of visuele beperking, een storing in het autistisch spectrum en met een zeer ernstige beperking.

Er is 24 uur zorg voor bewoners; tussen 7.00 uur ’s ochtends tot 22.30 uur ’s avonds is begeleiding aanwezig. ’s Nachts houdt de nachtdienst een oogje in het zeil. Bewoners van Vijverlaan 19 krijgen dagbesteding aangeboden aangepast op de wensen van de client

Ligging

Vijverlaan 19 staat op het beschermde, bosrijke terrein van locatie Nieuwenoord in het buitengebied van Baarn. Op loopafstand van de woning bevinden zich een supermarkt, cultureel centrum en boerderij. Vanaf Nieuwenoord kunnen cliënten wandelen op en naar het landgoed van Kasteel Groeneveld. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Routeplanner