Christophorus

Christophorus biedt vanuit een antroposofische visie zorg en ondersteuning aan kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking.

Christophorus is een gemeenschap waar we vanuit het antroposofisch gedachtegoed met aandacht voor elkaar wonen, leren en werken. Kinderen, jeugdigen en volwassenen met een verstandelijke beperking kunnen vanuit nabijheid veilig (op)groeien in een omgeving die aansluit bij hun interesses.

Voor wie

Binnen Christophorus wordt op 11 woningen en 12 dagbestedingslocaties woonzorg, dagbesteding en logeren aangeboden aan kinderen, jongeren en jongvolwassen met een verstandelijke beperking in de EVMB, MVG en LVB doelgroep. Bij woning Demetrius wordt woonzorg geboden aan volwassenen met een verstandelijke beperking.  De meeste kinderen en jongeren gaan naar dagbesteding binnen Christophorus of naar speciaal onderwijs in de regio.

Wonen 
Onder wonen vallen:

 Leergemeenschap Toermalijn
Onder de leergemeenschapToermalijn vallen de groepen Amber, Jade, Olivijn, Larimar en Pyriet. 

Werkgemeenschap
Onder de werkgemeenschap vallen: 

  • Het Theehuis, 
  • De Tuin, 
  • Het Kompas 
  • Het Serviceteam

Antroposofie

Christophorus biedt vanuit een antroposofische visie zorg en ondersteuning aan kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. De antroposofie is ontwikkeld door Rudolf Steiner (1861-1925) en werkt door op veel levensgebieden. Christophorus is opgericht in 1953. In 2010 fuseerde de organisatie met Amerpoort, maar de antroposofische identiteit bleef bewaard. 

Christophorus is een gemeenschap waar we vanuit het antroposofisch gedachtegoed met aandacht voor elkaar wonen, leren en werken. Kinderen, jeugdigen en volwassenen met een verstandelijke beperking kunnen vanuit nabijheid veilig (op)groeien in een omgeving die aansluit bij hun interesses.  Lees meer over de pedagogische visie van Christophorus. In de algemene visie staat de verbinding tussen Christophorus en Camphill uitgelegd. 

Gezondheidscentrum

Met medische vragen en klachten kunnen de kinderen en hun ouders terecht bij het gezondheidscentrum van Christophorus, ook op het terrein in Bosch en Duin. Een betrokken team van artsen, verpleegkundigen en therapeuten staat voor hen klaar. Ook hier klinkt de eigen identiteit van Christophorus door. De medische zorg en de therapieën zijn gebaseerd op het antroposofische mensbeeld. De medewerkers realiseren zich bij alles dat het kind meer is dan alleen zijn of haar lichaam.

Google Street View

Bezoek Christophorus op Google Street View:

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau