Dennenweg 18b (Nachtegaal)

In de sfeervolle villa Nachtegaal in Bosch en Duin wonen jongeren met een matige en lichte verstandelijke beperking en uiteenlopende zorgvragen.

In Nachtegaal wonen jongeren met een matig tot lichte verstandelijke beperking en uiteenlopende zorgvragen. Zij krijgen begeleiding vanuit de antroposofische visie. Woonhuis Nachtegaal is gevestigd in een sfeervolle villa in Bosch en Duin.

Nachtegaal staat op het bosrijke terrein van Christophorus in Bosch en Duin. Rust is hier belangrijk. Dit komt tot uiting in de inrichting van het huis en in de begeleiding van de jongeren. De vaste (antroposofische) rituelen en structuren bieden een veilige voorspelbaarheid. We hebben een grote huiskamer, een ruime keuken en een tuin.

Iedere cliënt heeft een eigen kamer. De meeste slaapkamers zijn boven. In Nachtegaal is 24 uur per dag zorg en begeleiding aanwezig. Het team is gespecialiseerd in intensieve begeleiding. Overdag gaan de jongeren naar school of naar dagbesteding.

Christophorus biedt zorg en ondersteuning vanuit een antroposofische visie. Lees meer over de visie van Christophorus.

Ligging

Nachtegaal staat op het bosrijke terrein van Bosch en Duin. Hier staan ook 10 andere woonhuizen en een aantal dagbestedingslocaties van Christophorus. Voor een deel gevestigd in karakteristieke villa’s uit het begin van de vorige eeuw, waarvan enkele inmiddels zijn vervangen door nieuwbouw. Ook zijn er later gebouwde panden met een eigen architectuur, waarbij de vormgeving gebaseerd is op de antroposofische visie.

Routeplanner