Baarnseweg 2 (Egelantier 1 en 2)

Wonen voor kinderen en jongeren met een matig verstandelijke beperking vanuit een antroposofische visie

In de twee woonhuizen Egelantier 1 en 2 wonen kinderen en jongeren met een lichte – of matige verstandelijke beperking. Zij krijgen begeleiding vanuit een antroposofische visie. Egelantier is een locatie van Christophorus op het groene terrein van Bosch en Duin. Logeren is ook mogelijk. Egelantier 1 heeft momenteel 9 cliënten. Egelantier 2 heeft momenteel 8 cliënten.

Het huis is een moderne villa in een bosrijke omgeving. In de grote tuin kunnen de kinderen en jongeren picknicken, fietsen, rolschaatsen en springen op de trampoline.

De problematiek is divers, zoals autismespectrum en hechtingsproblematiek. Sommige jongeren kunnen goed spreken, anderen communiceren met gebarentaal en pictogrammen. Alle jongeren hebben behoefte aan structuur, zowel individueel als op groepsniveau. De nadruk ligt op het begeleiden naar zoveel mogelijk zelfstandigheid.

Op creatieve wijze en met inlevingsvermogen aansluiten op de (zorg)vragen vraagt om een stevige basis, zelfinzicht en maatschappelijke kennis. Daarom volgt ons team regelmatig trainingen op het gebied van autisme, seksualiteit, epilepsie en omgaan met agressie.

Christophorus biedt zorg en ondersteuning vanuit een antroposofische visie. Lees meer over de visie van Christophorus.

Ligging

Egelantier is te vinden op het bosrijke terrein van Bosch en Duin. Hier wonen zo'n 90 kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in 8 bijzondere huizen met een warme sfeer. Op dit terrein heeft Christophorus ook een aantal dagbestedinglocaties en u vindt er een gezondheidscentrum. Sommige woningen verraden in hun architectuur een andere kijk op het leven. Die kijk vloeit voort uit de traditie waarin de woningen van Christophorus staan, de antroposofie.

Routeplanner