Duinweg 35 (Talander/ Balthasar)

Bij woning Talander/ Balthasar wordt vanuit de antroposofische visie woonzorg geboden aan 12 kinderen/ jongeren met een ernstige verstandelijke en meervoudige beperking.

Voor wie

Talander/ Balthasar is een locatie van Christophorus op het groene terrein in Bosch en Duin. In de twee geschakelde huizen wonen twaalf jongeren en jongvolwassenen (in de leeftijd van 15 t/m 24 jaar) met een ernstige verstandelijke beperking, vaak in combinatie met een lichamelijke of zintuiglijke beperking.  Ook autisme, epilepsie en moeilijk verstaanbaar gedrag komen voor. Daarnaast is er 1 logeerplek.

De woning

Talander/ Balthasar zijn 2 geschakelde woningen, waarvan de begeleiders in de afgelopen jaren actief zijn gaan samenwerken. Elke woning beschikt over een woonkamer, keuken, 4 slaapkamers op de begane grond en 3 slaapkamers op de eerste verdieping. Elke woning beschikt over twee badkamers, waarvan één riante badkamer met bad. De woning is geschikt voor rolstoelgebruikers.

De begeleiding

Begeleiding bij Talander/ Balthasar biedt 24 uurs woonzorg, waarbij sprake is van verzorging/ verpleging en begeleiding. Veelal is er bij de kinderen/ jongeren sprake van volledige overname van ADL handelingen. De begeleiding zet in op ontwikkeling in eigen tempo met hierbij behorende doelen. De begeleiding werkt vanuit de LACCS methodiek en is daar ook in geschoold. Daarnaast worden begeleiders opgeleid om verpleegtechnische handelingen te kunnen uitvoeren. 

De omgeving

Kaspar is onderdeel van Christophorus in Bosch en Duin. De tuin van Talander en Bathasar bevindt zich aan de rand van het Panbos. Christophorus is gelegen aan de rand van het bos en de woningen en dagbestedingslocaties bevinden zich in een groene, welkome en pure omgeving. In deze rondwandeling Christophorus van ongeveer een uur ontdekt u de karakteristieke panden en de historie van deze locatie.

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau