Dagbestedingsgroep Het Kompas

Het Kompas in Bosch en Duin is een dagbestedingsgroep voor creatieve mensen met een verstandelijke beperking.

Het Kompas biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Hier kunnen zij hun kunstzinnige kwaliteiten ontwikkelen. Het Kompas is een locatie van Christophorus op het groene terrein van Bosch en Duin. De cliënten krijgen begeleiding vanuit een antroposofische visie.

Het Kompas biedt dagbesteding aan cliënten van alle leeftijden en alle soorten verstandelijke beperkingen. Iedereen die graag creatief bezig is, voelt zich hier op zijn plek. Cliënten kunnen kiezen uit veel verschillende activiteiten, zoals schilderen, boetseren, pottenbakken, kaarsen maken of hout bewerken, maar ook koken, glas verzamelen of boodschappen doen. Onze zelfgemaakte producten stellen we tentoon in het gebouw.

Sommige cliënten hebben vooral structuur, veiligheid en warmte nodig. Anderen kunnen veel meer en leren bijvoorbeeld zelfstandig koken. Groepsactiviteiten en individuele begeleiding wisselen elkaar af.

Christophorus biedt zorg en ondersteuning vanuit een antroposofische visie. Lees meer over de visie van Christophorus.

Ligging

Het Kompas is te vinden op het bosrijke terrein van Bosch en Duin. Hier wonen zo'n 90 kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in 10 bijzondere huizen met een warme sfeer. Op dit terrein heeft Christophorus ook een aantal dagbestedinglocaties en u vindt er een gezondheidscentrum. In Amersfoort heeft Christophorus nog 2 woningen voor jongvolwassenen. In een minder groene omgeving, maar met dezelfde sfeer. Sommige woningen verraden in hun architectuur een andere kijk op het leven. Die kijk vloeit voort uit de traditie waarin de woningen van Christophorus staan, de antroposofie.

 

Routeplanner