Duinweg 35 (Kaspar)

Kaspar is een locatie van Christophorus op het groene terrein van Bosch en Duin. De begeleiding wordt gegeven vanuit een antroposofische visie.

Kaspar biedt plaats aan 6 cliënten en heeft 1 logeerplek. Het huis is toegerust voor de begeleiding van jongeren met een matig tot ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Het moeilijk verstaanbare gedrag heeft zijn oorzaak in autisme, hechtingsproblematiek, disharmonische intelligentieprofielen en kan zich uiten in agressie.

Sfeer

De meeste slaapkamers en de woonkamer bevinden zich op de benedenverdieping.  Er is een huiselijke sfeer, waarbinnen de duidelijkheid en structuur geboden wordt die de jongeren nodig hebben. In woning zijn zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt en wordt rust gecreëerd door op elkaar afgestemde kleuren. De tuin van Kaspar grenst direct aan het Panbos.

Overdag gaan de cliënten naar dagbesteding in Bosch en Duin of op andere locaties. In het weekend organiseren we verschillende activiteiten, zoals lekker een frisse neus halen tijdens een boswandeling,  fietsen, boodschapje doen of voorlezen en samen koken. In Kaspar is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Gestructureerd en betrokken team

De begeleiding op Kaspar wordt geboden door een betrokken team, waarbij veel belang wordt gehecht aan een gestructureerde werkwijze en samenwerking met de dagbesteding en ouders van de cliënten. Begeleiders van Kaspar kijken naar de jongeren achter het gedrag, de hulpvraag achter de mogelijke agressie. De focus ligt bij ons op de persoon en niet het gedrag.

Er wordt gewerkt vanuit de methode ‘spoor A’, aangevuld met antroposofische inzichten. De leergang Moeilijk Verstaanbaar Gedrag wordt door alle medewerkers gevolgd. Het  team heeft ook regelmatig trainingen die gericht zijn op MVG en fysieke weerbaarheid. 

Ligging

In de bosrijke locatie Christophorus in Bosch en Duin wonen zo'n 90 kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in 8 bijzondere huizen met een warme sfeer. Op dit terrein heeft Christophorus ook een aantal dagbestedingslocaties, de ‘Werkplaatsen’ genoemd en u vindt er een gezondheidscentrum. Sommige woningen verraden in hun architectuur een andere kijk op het leven. Die kijk vloeit voort uit de traditie waarin de woningen van Christophorus staan, de antroposofie.

Antroposofie

Christophorus biedt zorg en ondersteuning vanuit een antroposofische visie. Lees meer over de visie van Christophorus.

Routeplanner