Amerpoort kunstenaars maken decor muziekvoorstelling

15 februari 2024

De ateliers van Amerpoort en het multimediastation Amersfoort zijn gevraagd om een schilderijententoonstelling te maken bij een muziekstuk.

De ateliers van Amerpoort en het Multimediastation Amersfoort zijn gevraagd om een schilderijententoonstelling te maken bij het muziekstuk 'De schilderijententoonstelling van Moessorgski'. De schilderijen worden getoond tijdens de uitvoering van het concert door het Flehite symfonieta in maart in Amersfoort.

De Amerpoort kunstenaars maken een mooie achtergrond die wordt geprojecteerd
in het gebouw van Holland Opera. De kunstenaars van het atelier hebben een eigen interpretatie van de schilderijen gemaakt

Nog niet alle makers zijn bekend maar deze kunstenaars zijn nu bezig
met hun onderwerpen:
* Manuel Azzaro Poelstra maakt het ballet van de dansende kuikens
* Karin Bakker maakt de grote poort van Kiev
* Tim Glashorst maakt de catacomben
* Anique Accencion maakt Baba Yaga
* Faouzie el Ouakili maakt Het oude kasteel

Het stuk 'De schilderijententoonstelling van Moessorgski' bevat een muzikale beschrijving van schilderijen over acht onderwerpen, waar de kunstenaars van de Amerpoort ateliers daadwerkelijk een schilderij van maken.

Het Multimediastation Amersfoort, ook gevestigd in het pand van Pastorie de Elleboog, maakt hiervan een presentatie: een film van de schilderijen die te zien zal zijn op het moment dat het orkest erover speelt.

poster flehite symf.JPG

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau