Ateliers de Elleboog

Kunstenaars met een licht tot matig verstandelijke beperking maken schilderijen en andere kunstwerken in de ateliers van Pastorie De Elleboog.

Voor wie

Elke dag maken zo'n 14 kunstenaars met een licht tot matig verstandelijke beperking schilderijen en andere kunstwerken in het atelier van Pastorie De Elleboog. Als kunstenaar werk je zoveel mogelijk zelfstandig. Je krijgt begeleiding van professionele kunstenaars.

Het werk

De vakdocenten in het atelier dagen je uit om je artistieke talent verder te ontwikkelen. Je leert verschillende technieken. Ook maak je kennis met allerlei creatieve materialen, zoals olieverf, fineliner en pastelkrijt. De kunstwerken exposeren we in de galerie van Pastorie de Elleboog en op diverse locaties in het land. Ook worden de kunstwerken verwerkt in bijzondere geschenken. Zo is het servies met werken van kunstenaars van (voorheen) Jans Pakhuys zelfs landelijk bekend.

De werkplek

Op de eerste verdieping van De Elleboog werken de kunstenaars van het atelier. Door de grote ramen schijnt het daglicht naar binnen en heb je een prachtig uitzicht over de Amersfoortse binnenstad. Het gebouw heeft een lift, dus ook met een rolstoel kan je hier terecht. Doordat Pastorie De Elleboog verschillende groepen dagbesteding biedt, kun je gemakkelijk samenwerken, een praatje maken of samen meedoen met beweegactiviteiten. 

Jouw ontwikkeling

Als kunstenaar maak je eigen werk en werk je in opdracht. Soms staat een bepaald thema centraal, zoals ‘theater’ of ‘Mona Lisa’ of ‘Amersfoort’ Je werkt vaak voor jezelf, maar er zijn ook projecten waar je samen met andere cliënten aan werkt. De vakdocenten zoeken altijd naar manieren om je zo zelfstandig mogelijk te laten werken. Zo doe je iets nieuws bijvoorbeeld de eerste keer samen met een begeleider. Of je begeleider knipt een taak op in delen die je al wel kunt doen. Iedere cliënt heeft een persoonlijk plan.  

Meer weten?

Het Klantbureau van Amerpoort weet of er plek is in Atelier De Elleboog.

Meer informatie over de andere dagbestedingsgroepen in Pastorie de Elleboog.

Naast Ateliers De Elleboog werken er ook kunstenaars in Jans Pakhuys Baarn

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau