Laatste nieuws Amerpoort en corona (update 25-1)

25 januari 2022

Amerpoort volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. In dit overzicht vindt u steeds het laatste nieuws.

Vragen?

Voor vragen over een bepaalde locatie of cliënt, kunt u terecht bij de manager van de locatie waar u bij betrokken bent. Voor algemeen nieuws van Amerpoort kunt u zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van Amerpoort die u dan maandelijks in uw e-mailbox ontvangt. Oudere berichten  staan in ons live-blog 2020 en 2021.

-------------------------------------

Dinsdag 25 januari

Persconferentie

Vanavond is er weer een corona persconferentie. We bekijken wat de maatregelen betekenen voor Amerpoort en vermelden dat zo spoedig mogelijk in dit live blog.

Quarantaine voor cliënten die bij Amerpoort wonen

We zijn nog in afwachting van het quarantainebeleid voor cliënten die bij Amerpoort wonen. Omdat een deel van de mensen met een verstandelijke beperking een kwetsbare gezondheid heeft, maakt de NVAVG (de Nederlands Vereniging van AVG-artsen) een verdere uitwerking van de quarantaineregels. Die uitwerking is nog niet binnen. 

Tot die tijd blijft het oude quarantainebeleid gelden voor cliënten die bij Amerpoort wonen. Dat betekent dat zij, ook als zij geboosterd zijn, in quarantaine moeten na nauw contact met een besmet persoon. We blijven, zoals nu, maatwerk leveren en bekijken dus per situatie wat nodig is.
---------------------------------------------

Vrijdag 21 januari 2022

​Vaccinatie of boosterprik nog halen? Zo werkt het voor cliënten

Vaccinaties cliënten 5-12 jarigen
Kinderen tussen de 5 en 12 jaar kunnen worden gevaccineerd  bij de GGD. Zorginstellingen krijgen deze speciale ‘kinder’-vaccins op dit moment niet geleverd. Deze groep kan dus niet worden gevaccineerd vanuit Amerpoort 

Cliënten woonlocaties in de regio
Cliënten van woonlocaties in de regio die nog geen 1e of 2e vaccinatie of booster hebben gehad, maar dit wel willen, kunnen zich via de GGD laten vaccineren of boosteren.  

Thuiswonende cliënten
Ook voor thuiswonende cliënten die bij Amerpoort of Sherpa zorg afnemen geldt dat zij via de GGD een 1e of 2e vaccinatie of booster kunnen krijgen. 

Vaccineren bij de GGD niet mogelijk? 
Voor alle groepen geldt: bij immobiliteit of andere problematiek waardoor het vaccineren bij de GGD geen mogelijkheid is, kan men overleggen met de eigen huisarts of er andere mogelijkheden zijn. Mocht er extreme prikangst zijn, kijk dan op www.prikangst.nl​ naar de mogelijkheden. 

-------------------------------------

Zaterdag 15 januari 2022

Op vrijdagavond 14 januari was er een persconferentie over corona maatregelen. Lees hieronder wat de gevolgen voor Amerpoort zijn.

Mondkapjes

Stoffen of zelfgemaakte mondkapjes worden afgeraden. In binnenruimten moet nu altijd gebruik worden gemaakt van een medisch mondneusmasker. Dit geldt voor de hele samenleving, dus ook voor werkplekken en dagbestedingslocaties en bij vervoer. Of in de gezamenlijke ruimtes wanneer cliënten een eigen appartement hebben. Als je zit op voldoende afstand, kan het mondkapje af.

Amerpoort verstrekt voortaan mondkapjes aan locaties, ook voor bezoek en cliënten. Dit zijn medische mondkapjes type IIR.

Bezoek

Ontvang maximaal 4 personen per dag en ga bij maximaal 1 huishouden op bezoek. Ga je bij anderen op bezoek, of ontvang je bezoek, doe een zelftest.

Sport en cultuur

Alle sportactiviteiten en kunst- en cultuurbeoefening (bijvoorbeeld muziek, toneel en dans) binnen en buiten mag weer, maar zonder publiek. Sportwedstrijden binnen de eigen club kunnen ook weer. Het coronatoegangsbewijs blijft vanaf 18 jaar verplicht bij sport binnen en bij beoefening van kunst- en cultuur binnen en buiten. Op de woonparken houden we vast aan sporten en andere activiteiten binnen de polders. 

Contactberoepen

Kappers, nagelstudio’s en andere contactberoepen mogen weer open tot 17.00 uur, dus daar kunnen cliënten weer gebruik van maken.

-------------------------------------

Dinsdag 11 januari 2022

Veegrondes boosterprik voor cliënten

Voor cliënten in de regio
Vanwege de snelheid van prikken door de GGD momenteel, raden we aan dat cliënten in de regio die hun boosterprik nog willen halen, zich aanmelden bij de GGD. Samen met de GGD kun je ook kijken naar de dichtstbijzijnde priklocatie. 

Voor cliënten op woonparken Nieuwenoord en Christophorus
Cliënten die op woonpark Nieuwenoord of Christophorus wonen, kunnen alsnog hun boosterprik krijgen via het Gezondheidscentrum. Meer informatie over hoe en wanneer volgt binnenkort. Ontvangen deze cliënten een uitnodiging via de GGD, maak daar geen gebruik van. Door het prikken via het Gezondheidscentrum houden we overzicht over de vaccinaties.  

-------------------------------------

Dinsdag 4 januari 2022

600 clienten uit de regio 'geboosterd' 

Een logistieke operatie van formaat, dinsdag 4 januari bij Amerpoort en Sherpa. Ruim 600 cliënten die op locaties in de regio wonen, krijgen hun boosterprik. De speciale vaccinatiedag is met vereende krachten op touw gezet om cliënten op korte termijn te kunnen beschermen tegen de oprukkende omikronvariant. Lees meer...

-------------------------------------------------------

Donderdag 30 december 2021

Boostervaccinatie in Soest

De kantine van locatie Vosseveld in Soest is vandaag even omgetoverd tot GGD-vaccinatielocatie. Zo'n 170 clienten uit Soest, Baarn en Amersfoort kregen daar een boosterprik. Dinsdag 4 januari komen cliënten uit de hele regio naar Nieuwenoord voor de grote boostervaccinatiedag in samenwerking met de GGD en Defensie. 

211230-Vaccinatiedag-Soest - kopie.jpg