Beeld Johannes op miraculeuze wijze terug op Nieuwenoord

19 april 2023

Beeld verenigd met kruisbeeld.

Het was niet toevallig rond Pasen dat het beeld van Johannes de Doper plotseling weer verscheen op Nieuwenoord. Het 150 kilo zware gevaarte heeft een nieuwe plek gekregen, bij de verstrooiplaats aan de Huydecoperlaan. Maar dat is naast een voor het beeld oude bekende: het kruis.

Dat kruisbeeld stond vroeger op de begraafplaats van Nieuwenoord, op het grasveld naast wat nu het Cultureel Centrum is. Het werd geflankeerd door twee beelden: Johannes en Maria. Ergens eind jaren zestig werd deze begraafplaats geruimd om plaats te maken voor een evenemententerrein. Het kruisbeeld verhuisde naar de huidige plek aan de Huydecoperlaan, maar de beelden verdwenen.

Pas dit jaar bleek dat de nonnen van Nieuwenoord het beeld van Johannes in bewaring hadden gegeven aan Jos Bus, oud-paviljoenshoofd op Nieuwenoord (clustermanager, zouden we nu zeggen). Jos is allang met pensioen maar verhuisde recent naar een verzorgingstehuis in Hilversum. Op het balkon van zijn oude huis stond: Johannes.

Met letterlijk vereende krachten hebben Amerpoort medewerkers het beeld opgehaald uit Hilversum en herenigd met het kruisbeeld, waarnaast het nu weer door iedereen te bewonderen is. De vraag blijft waar het beeld van Maria is gebleven. Die zoektocht gaat door tot, wie weet, de heilige drie-eenheid van Nieuwenoord ooit weer compleet en herenigd is.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau