Geslaagde kerstlunch voor cliënten op Nieuwenoord

17 december 2022

Vrijdag 16 december stonden vijfentwintig medewerkers van Amerpoort vroeg in de ochtend te trappelen om een kerstlunch te verzorgen voor 175 cliënten en hun begeleiders, op locatie Nieuwenoord in Baarn. Ze hadden twee uur de tijd om de tafels te dekken en de lunch voor te bereiden, voordat de cliënten in groten getale arriveerden.

Voordat men aan tafel ging in het Cultureel Centrum mocht iedereen op de foto in een kersttafereel, inclusief kerstengelen, bij de entree. Na een optreden van een koor dat bestond uit medewerkers van onder andere de afdelingen communicatie, kwaliteit en veiligheid en financiën, werd de eerste gang geserveerd. Een heerlijk pasteitje met ragout. Aansluitend vertelde één van de medewerkers een prachtige kerstverhaal.

Onder de cliënten waren ook een aantal Oekraïense cliënten van de woning Paulinapolder, de Oekraïense opvang van Amerpoort. Als verrassing had de organisatie een Oekraïense dame bereid gevonden om een kerstlied te zingen voor deze groep. Bijzonder was dat de groep met Oekraïense cliënten vervolgens zelf spontaan het podium op klom om voor de hele zaal een kerstlied te zingen.

De tweede gang bestond uit divers belegde broodjes en een snee kerstbrood. Dit alles werd ter plekke bereid door een team enthousiaste medewerkers. Tussendoor was er achtergrondmuziek van Amerpoortmedewerker Inge en ook cliënt Petra heeft nog voor een stukje muzikale omlijsting gezorgd.

De lunch werd afgesloten met een heerlijk dessert met ijs, slagroom en kerstchocolade. Zowel medewerkers als cliënten kijken terug op een zeer geslaagde middag. Er werd al geroepen of dit ook niet weer met Pasen georganiseerd kon worden, wie weet!

Tot en met de kerst staat er nog een aantal leuke activiteiten op de planning.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau