Amerpoort zet vol in op duurzame zorg voor een gezonde toekomst en tekent de Green Deal

08 december 2022

Vandaag ondertekende bestuurder Jan-Henk Janssen namens Amerpoort samen met een groot aantal organisaties de samenwerkingsovereenkomst Green Deal Duurzame Zorg 3.0. De 'Green Deal Samen werken aan duurzame zorg' is nog maar een maand oud en nu al door 150 organisaties getekend! Alle partijen willen ieder vanuit hun eigen verantwoordelijkheid, maar vooral zoveel mogelijk samen, invulling geven aan het verduurzamen van de zorg.

Bijdragen aan een gezonde wereld
De zorgsector gebruikt veel energie, voedsel en grondstoffen. Daarmee dragen zorgorganisaties bij aan vervuiling van het milieu. De zorgsector werkt daarom aan ‘duurzame zorg’. Hierover zijn afspraken gemaakt in de Green Deal duurzame zorg > bekijk hier de vijf doelen. Jan-Henk Janssen: “Met deze afspraken gaan we als Amerpoort aan de slag. We zien het als onze opdracht om bij te dragen aan een gezonde wereld. Natuurlijk ten eerste door het leveren van de allerbeste zorg en goed te zorgen voor onze medewerkers. Maar óók door goed te zijn voor onze planeet”.

Acties meten met hulp van de Milieuthermometer
Bij duurzaam werken kun je denken aan maatregelen op het gebied van energiebesparing, afvalbeperking, mobiliteit, voeding en wonen. Jan-Henk Janssen: “In ons meerjarenplan 2022-2025 hebben we ook aangegeven dat we ons willen inzetten op het gebied van Duurzaamheid. Om onze acties meetbaar en inzichtelijk maken, gaan we werken met de Milieuthermometer."

Inzet van duurzame oplossingen
In de afgelopen jaren heeft Amerpoort al een aantal stappen gezet: zoals het recyclen van de matrassen en afvalscheiding in woningen en op locaties. Bij een aantal locaties zijn zonnepanelen geplaatst en nieuwe panden – zoals locatie Ameland in Utrecht - voldoen aan de eisen voor duurzaamheid.

Op diverse locaties zijn duurzame acties, bij locatie Vinkenoord hebben een cliënt en begeleider zich verdiept in het thema duurzaamheid. Met als doel tips en trucs en een haalbaar actieplan voor de locatie. Met de ondertekening van de Green Deal zet Amerpoort vol in op duurzame zorg voor een gezonde toekomst.

#samenwerkenaanduurzamezorg #greendealduurzamezorg #greendeal #vergroendezorg

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau