Vinkenoord

Woonruimte (en 1 logeerplek) voor 15 jong volwassenen met een verstandelijke beperking uit de gemeente De Ronde Venen.

Vinkenoord is een spiksplinternieuwe woongroep voor 15 jongvolwassenen met een matig tot licht verstandelijk beperking. Ook is er een logeerplek. 

Alle bewoners hebben een eigen studio met keukenblok, badkamer en een eigen balkon. Ook zijn er twee gezamenlijke woonkamers met daarbij horende grote keuken. Een van de keukens is een trainingskeuken waar bewoners leren koken. De bewoners delen een grote gemeenschappelijke tuin. 

De woongroep heeft een eigen vleugel, maar deelt het gebouw Vinkenoord met 12 ouderen van zorgorganisatie Careyn. Een unieke combinatie van jong en oud bij elkaar. Zo is een van de jongeren met een verstandelijke beperking vrijwilligster bij Careyn.

'Wel heel spannend, maar ik kan niet wachten totdat ik in mijn eigen studio kan gaan wonen.'
Toekomstige bewoner | Locatie Vinkenoord

Overdag gaan de bewoners naar dagbesteding. ‘s Avonds eten ze gezamenlijk in de woonkamer. Ook zijn er bewoners die zelfstandig leren koken op hun appartement. In de woning wordt 24 uurs zorg geboden. Er is nachtzorg en domotica. 

Bij woongroep Vinkenoord staat ontwikkeling centraal. De begeleiders stimuleren de jongeren om naar meer zelfstandigheid te groeien en regie over eigen leven te krijgen. Zo leren bewoners de was te doen, te koken en bijvoorbeeld hoe je omgaat met social media. Afhankelijk van de hulpvraag. De begeleiders werken veel samen met de ouders van de jongeren en vrijwilligers en buurtorganisaties. 

Ligging 

Vinkenoord ligt in het nieuwe gedeelte van Vinkeveen en grenst direct aan een nieuwbouwwijk. In de buurt ligt een winkelcentrum, een supermarkt is binnen handbereik en ook de Vinkeveense Plassen zijn vlakbij. Het is slechts 3 minuten lopen naar bushalte Kerklaan.

Twitter: @vinkenoord

 

Match van de Beursvloer:

Bekijk de video van RTV Ronde Venen.

Routeplanner

Nieuws van deze locatie

Wij helpen u graag!

Meer weten over onze diensten of informatie over beschikbare plaatsen? Direct aanmelden? Onze medewerkers staan klaar voor alle (aanstaande) cliënten, hun verwanten en vertegenwoordigers.

Contact & Route