Ameland

Trainingsstudio's en appartementen voor mensen met een licht verstandelijke beperking, in de Utrechtse wijk Lunetten.

Aan de Ameland in de Utrechtse wijk Lunetten is een nieuwe woonlocatie voor 22 mensen met een licht verstandelijke beperking.  De eerste bewoners zijn er in november 2021 komen wonen.  

Voor wie

Ameland is een trainingshuis en een woonplek voor mensen die er langer blijven wonen. Er zijn 12 studio’s voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Zij krijgen begeleiding rond de vragen die bij hun levensfase horen. 

De 10 grotere studio’s/appartementen zijn voor mensen met een licht verstandelijke beperking die dagelijkse begeleiding bij het wonen nodig hebben. Iedere cliënt heeft zijn eigen hulpvraag, daar bieden we begeleiding bij. 

De woning

In het gebouw zijn 12 kleine studio’s en 10 grote studio’s/appartementen. Alle studio’s hebben een eigen douche, toilet en keukenblokje. De grotere studio’s hebben een extra muur, zodat je een aparte slaapkamer hebt. Je komt het gebouw binnen via een centrale ingang. Je maakt gebruik van één van de twee gezamenlijke huiskamers en één van de twee tuinen. Achter de tuin staat een de fietsenschuur.

De begeleiding

De begeleiders sluiten aan bij wat jij nodig hebt in het dagelijks leven. Wat kun je zelf, wat wil je leren en waar heb je hulp bij nodig? De begeleiding in het trainingshuis sluit aan bij de levensfase van jongvolwassenen en de vragen die je op die leeftijd bezighouden. Wat heb je nodig om je leven zo zelfstandig mogelijk in te richten? De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig op locatie Ameland. ’s Nachts is er een slaapwacht. 

De omgeving

De locatie Ameland ligt midden in de Utrechtse wijk Lunetten. Het winkelcentrum, bushaltes en NS-station Utrecht Lunetten zijn op loopafstand. Op locatie Ameland hebben we extra aandacht voor samenwerking en ontmoeting in de buurt.

Meer weten?

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met het Klantbureau.

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau