Gezinsbegeleiding (PPG)

Praktische tips bij de opvoeding helpen u om uw kind beter te begrijpen en beter om te gaan met moeilijke situaties.

Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan tips of hulp bij de opvoeding van kinderen. Voor ouders van een kind met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand is die behoefte vaak nog groter. Goedbedoelde adviezen van familie of kennissen werken niet altijd. Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding (PPG) werkt wel.

Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding geeft ouders meer inzicht in de omgang met hun kind. Zij leren hoe zij de ontwikkeling van hun kind stimuleren en krijgen adviezen voor lastige situaties.

Deze vorm van gezinsbegeleiding is bedoeld voor ouders van kinderen vanaf 0 jaar. De gezinsbegeleiding is altijd tijdelijk, want na verloop van tijd kunnen ouders meestal zonder hulp verder. Zij begrijpen hun kind beter en kunnen anders en beter omgaan met moeilijke situaties.

Voor ouders van kinderen van 0 tot ongeveer 4 jaar is er ook een speciale vorm van Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding:  Early Intervention. De nadruk ligt dan op het stimuleren van de ontwikkeling.

Download: