Lions Club Het Gooi geeft €21.500,- aan Amerpoort voor pontonboten

29 januari 2024

Lions Club Het Gooi levert spetterende ondersteuning aan pontonboten van Amerpoort door succesvolle champagne verkoopactie.

De Lions Club Het Gooi heeft met de jaarlijkse champagneactie een aanzienlijk bedrag opgehaald ter ondersteuning van de pontonboten van Amerpoort. Met trots overhandigde Johan van den Akker namens de Lions op 25 januari in het Cultureel Centrum op woonpark Nieuwenoord in Baarn, de donatie van € 21.500 aan Willem, cliënt bij Amerpoort en Arianne Poel, directeur zorg. Met de overhandiging van de cheque, vieren Lions en Amerpoort deze mijlpaal en bedanken zij iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van de champagneactie.

Willem: “Ik vind het varen op de pontonboot geweldig en ben al vaak mee geweest”.


Indrukwekkende bijdrage aan de pontonboten
De twee open pontonboten worden door Amerpoort ingezet om mensen met een beperking rond te varen op de Loosdrechtse Plassen. Ook zijn ze te huur voor mensen die geen cliënt zijn bij Amerpoort, maar voor wie een toegankelijke boot een uitkomst is, zoals ouderen.

Het initiatief van de Lions, mogelijk gemaakt door de verkoop van exclusieve champagnes rechtstreeks geselecteerd uit Frankrijk en niet verkrijgbaar in Nederlandse slijterijen, leverde een indrukwekkende bijdrage aan het onderhoud van de rolstoeltoegankelijke boten in Loosdrecht.

Ook Suzuki Nederland en Watersport centrum Passet dragen hun steentje bij. Suzuki levert de twee motoren met een fikse korting, en de firma Passet uit Vinkeveen draagt zorg voor de volledige inbouw en het onderhoud voor de komende vijf jaar, waardoor Amerpoort de komende jaren onbezorgd het water op kan.

Johan van den Akker, President van Lions Het Gooi: "Deze boten vertegenwoordigen een onschatbare waarde voor mensen met een beperking en worden met toewijding en passie gevaren door toegewijde vrijwillige schippers. Met dank aan de genereuze steun van onze gewaardeerde supporters, kunnen we met vreugde aankondigen dat we donaties kunnen doen aan het botenproject van Amerpoort."

Veel plezierige vaarmomenten
Linda van den Brink, coördinator van de afdeling evenementen en het botenproject: "Geweldig dat Lions dit initiatief heeft genomen. Hiermee kunnen wij onze cliënten heel veel plezierige momenten bezorgen." Namens de Lions Club en Amerpoort willen we iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze champagneactie enorm bedanken. Jullie steun heeft een grote impact op de mensen die afhankelijk zijn van deze onmisbare faciliteiten.

Duurzame samenwerking: vrijwillige schippers Lions
Linda vertelt dat er nog iets moois uit de samenwerking voortkomt: “Vanuit deze club zijn er drie heren opgestaan die zich ook als vrijwillige schipper hebben aangemeld. We mochten al rekenen op de inzet van een 10-tal vrijwillige schippers, maar met deze aanwinsten wordt het straks nog makkelijker om het rooster te vullen en de vaartochten snel rond te krijgen.

Het vaarseizoen wordt half april feestelijk geopend. De vernieuwde boten worden dan in gebruik genomen en we gaan er een leuke dag van maken samen met cliënten van Amerpoort, de vrijwillige schippers en de heren van Lions het Gooi.”

Voor informatie en boekingen: www.amerpoort.nl/varen

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau