Expositie kunstenaars Amerpoort in Baarn

31 januari 2024

Kunstenaars van Amerpoort houden expositie in Theater de Speeldoos in Baarn tot en met 19 februari 2024.

De kunstenaars van Amerpoort, van het atelier Pastorie de Elleboog in Amersfoort en het atelier Jans Pakhuys in Baarn, hebben zich laten inspireren door dieren. Aanleiding hiervoor was het 75-jarig bestaan van Dierenpark Amersfoort in 2023. Deze collectie schilderijen is ook opgenomen in de kunstagenda 2024 uitgegeven door Bekking & Blitz. De agenda is ook te koop bij Theater Speeldoos.

In de drukbezette ateliers van Pastorie de Elleboog in Amersfoort en het atelier Jans Pakhuys in Baarn werken kunstenaars met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt onder professionele begeleiding aan hun persoonlijke ontwikkeling als kunstenaars en als makers. In de ateliers kan er met verschillende technieken op het platte vlak gewerkt worden, zoals tekenen, schilderen en grafiek. Er worden ook artistieke gebruiksvoorwerpen gemaakt en het is ook mogelijk om keramiek te maken. Iedere kunstenaar heeft zijn eigen herkenbare stijl en manier van werken.

De stijlen zijn heel uiteenlopend van patroonachtige abstracte, soms naïeve vormen tot bijzonder meesterlijke weergaven van de werkelijkheid. Zelfontplooiing door creatief en kunstzinnig bezig zijn is belangrijk in het vormen van een eigen identiteit voor de kunstenaars. Exposeren van het eigen werk draagt hieraan bij. Naast de doorlopende exposities in Pastorie de Elleboog in Amersfoort zijn er ook vaak exposities van de kunstenaar van de ateliers te zien op andere locaties in het land.

De expositie is tot en met maandag 19 februari te zien in de expositiegang van Theater de Speeldoos op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur, in de avonden en in het weekend tijdens voorstellingen en andere activiteiten. Adres: Rembrandtlaan 35, 3741 TA Baarn.

Dit artikel verscheen op 20 januari 2024 in de Baarnsche Courant.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau