Geslaagde tweede editie Gooise Paarden Karavaan

12 september 2023

De mist maakte zaterdagochtend al snel plaats voor een bloedhete zon. Vanaf 9.30 reden de eerste paarden met hun koetsiers het grasveld van het Cultureel Centrum op. Waar de vorige editie nog maar vier paardenkoetsen meededen, bestond de stoet dit keer uit zes aanspanningen en twee tractoren met daarachter een huifwagen. Gevolg daarvan was uiteraard ook een groter deelnemersaantal. Hoewel een aantal deelnemers toch vanwege teveel spanning of andere redenen moest afhaken, bleef er een prachtig aantal van zo’n 50 deelnemers over.

De Gooise Paarden Karavaan is een initiatief van Kiwanis. Deze club organiseerde voorheen altijd de Gooise Karavaan, beter bekend als de Truckersrun. Deze rondrit met vrachtwagens kan sinds een aantal jaren niet meer doorgaan, vanwege weggevallen politiebegeleiding. Als alternatief is de Gooise Paarden Karavaan ontstaan. De heren van Kiwanis hebben deze dag tot in de puntjes voorbereid en de pannenkoekenlunch bij de tussenstop op een manege in Bussum verzorgd.

Voor zowel mens als dier was het een enorm warme dag, maar alle deelnemers én de betrokken vrijwilligers hebben zichtbaar genoten. Na een afsluitend ijsje op het grasveld van het Cultureel Centrum van vrijwilliger Jan de ijscoman, kon iedereen weer voldaan naar huis.

Er zijn deze dag prachtige foto’s gemaakt door Wendy Mijnheer. Kijk hieronder voor een impressie. Wendy heeft ook een video op Youtube gezet.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. Voor alle algemene vragen kunt u 24 uur per dag terecht bij de receptie van Amerpoort: 035 647 5555 -  info@amerpoort.nl

Klantbureau