Eerste editie Gooise Paarden Karavaan geslaagd

11 oktober 2022

Zaterdag 8 oktober werd de eerste editie van de Gooise Paarden Karavaan gehouden. Rond 11.00 uur stapten een dertigtal cliënten en hun begeleiders in de koetsen met paarden en huifwagen met daarvoor een tractor, die voor de gelegenheid stonden opgesteld op het grasveld van het Cultureel Centrum op Nieuwenoord.

Na een openingswoordje van Arianne Poel, directeur zorg Amerpoort en Karin Kos, directeur-rentmeester van het Goois Natuurreservaat, kon de stoet vertrekken. Vanuit de oude ingang van Nieuwenoord trok de stoet langs speelbos ’t Laer richting de Hilversumse hei, om vervolgens over te steken bij La Place op de Larense weg en daar de weg te vervolgen over de Bussummer hei. Onderweg werden alle hekken die normaal gesloten blijven, geopend door een boswachter van het Goois Natuurreservaat.

Rond het middaguur stonden bij de manege van sportclub gehandicapten Gooi en Eemland, de leden van Kiwanis klaar om alle deelnemers van een heerlijke pannenkoekenlunch te voorzien. Na ongeveer een uur kon iedereen weer instappen en vervolgde de stoet zijn weg terug over de hei en door de bossen richting Nieuwenoord.

Voor alle deelnemende cliënten, maar ook voor hun begeleiders, was het een bijzonder spannende ervaring om met deze voertuigen over de hobbelige zandwegen te trekken. Velen van hen hebben zichtbaar genoten van dit avontuur.

De afdeling evenementen van Amerpoort en het organiserend comité van Kiwanis Laren zijn van plan om volgend jaar een vervolg te geven aan dit zeer geslaagde evenement.

Linda van den Brink, coördinator Evenementen, Clubwerk en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De mooie foto’s zijn © Wendy Mijnheer.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau