Bedrijf Velten & De With knapt tuin Kever op

19 september 2023

Jaarlijkse 'Handen-uit-de-mouwen-dag'

Op zaterdag 16 september kwam een twintigtal medewerkers van het bedrijf Velten & De With naar Nieuwenoord voor hun jaarlijkse 'Handen-uit-de-mouwen-dag'. Het bedrijf detacheert financiële medewerkers bij bedrijven. Eén van hun medewerkers is ook gedetacheerd bij Amerpoort. Dat was voor hen de reden om dit jaar Amerpoort met een bezoek te vereren.

Na ontvangst in het Cultureel Centrum met een kop koffie en wat achtergrondinformatie liepen de medewerkers naar de Kever. Daar werd direct fanatiek van start gegaan. De kever is een dagbestedingslocatie waar drie kleinschalige groepen gevestigd zijn voor (jong)volwassenen met een ernstig meervoudige beperking. De tuin van deze groep is vijftien jaar geleden aangelegd, maar was inmiddels voor een groot deel overwoekerd.

Om weer de zintuigen te kunnen prikkelen van de cliënten, zijn o.a. frambozenstruiken en lavendel geplaatst. Ook werd een oud muziekmeubel opgeknapt en een afdak van een nieuw dakje en een oude tafel van een nieuw blad voorzien. Daarnaast werden tegels onkruidvrij gemaakt en struiken teruggesnoeid. Er kwamen zelfs tegelpaden vrij die al lang niet meer zichtbaar waren!

De medewerkers van de Kever zijn ontzettend blij met het resultaat. Het geeft ze nu weer de mogelijkheid om met cliënten in rolstoelen in de tuin te picknicken of een korte wandeling te maken. De Kever is nog op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om bijvoorbeeld wekelijks wat klein tuinonderhoud te komen doen. Zo kan de tuin bijgehouden worden en is de kans kleiner dat deze weer overwoekerd. Ben of ken je iemand die dit leuk vindt? Neem dan contact op met de afdeling vrijwillgerswerk.

Heb jij ook een tuin die een opknapbeurt kan gebruiken? Of zijn er andere klussen waarbij je de inzet van een aantal vrijwilligers kunt gebruiken? Dan kun je mailen naar mvo@amerpoort.nl of vrijwilligerswerk@amerpoort.nl. De klussen worden dan bijgehouden in een bestand en als er zich weer een bedrijf aandient, nemen we contact op of de klus nog nodig is.

Linda van den Brink

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau