Jubileum Marjolein en Pita bij dagbesteding Silverein

23 augustus 2023

Feest voor dagbestedingslocatie bij Silverein.

Twee grote limousines komen voor rijden, de knalroze voorop. Het is feest vandaag voor de dagbestedingslocatie van Amerpoort bij Silverein. Vol enthousiasme kijken de cliënten naar de limousines en er wordt al geroepen ‘Ik zit in die roze hoor!’

Jubileum

Pita van der Koelen is 40 jaar werkzaam bij Amerpoort en Marjolein de Bruin 25 jaar. Samen hebben ze besloten hun jubileum op deze feestelijke manier te vieren. Er is voor hen maar 1 manier om zoiets te vieren en dat is samen met de cliënten. Zoals Marjolein zegt: “Als we geen cliënten hadden, dan was ik niet 25 jaar in dienst”, en dat geldt voor Pita ook. 

Samen werken ze bij Silverein, een organisatie die woonzorg en dagbesteding biedt in de ouderenzorg in Soest. Ze helpen de cliënten met allerlei werkzaamheden zoals koffie schenken zowel bij restaurant, kapsalon als verdiepingen bij Molenschot, aardappels schillen, karton ophalen en het klaarzetten van stoelen bij evenementen waar cliënten van Amerpoort zelf ook aan mogen deelnemen. 

Zowel Pita als Marjolein hebben op verschillende locaties gewerkt en sinds 5 jaar nu bij dagbesteding Silverein. Er is veel veranderd sinds ze bij Amerpoort zijn komen werken, bijvoorbeeld de digitalisatie van de verslaglegging. “Vroeger waren dagbesteding en wonen twee totaal aparte werelden. Je hebt nu veel meer samenwerking doordat je makkelijk kan inzien hoe het met de cliënt gaat en even overleggen.” zegt Marjolein. 

Dagbesteding in de maatschappij

Bijzonder leuk om te zien is de samenwerking met de mensen van Silverein. Pita en Marjolein worden uitgebreid bedankt door de regiomanager van Silverein en krijgen een bos bloemen. 

Marjolein: “De cliënten worden gewaardeerd en gerespecteerd, zowel door het personeel als de bewoners. Deze dagbesteding staat echt in de maatschappij. De cliënten hebben niet alleen te maken met het personeel en vrijwilligers maar ook met de bewoners en verwanten van de bewoners. 9 van de 10 mensen reageert vol waardering naar onze cliënten. Anderzijds doen de cliënten dat heel goed, ze gaan respectvol om met de mensen die hier wonen. Dat is mooi om te zien”. 

Een mooi voorbeeld van de samenwerking is dat de cliënten via Silverein aangepaste cursussen krijgen over dementie en hoe ze om kunnen gaan met mensen met dementie. Een paar cliënten werken in het Ontmoetingscentrum van Silverein waar mensen met beginnende dementie dagbesteding hebben. 

Feestdag

Het is even zoeken wie in welke limousine zit en dan gaat het feest beginnen. De chauffeur rijdt met een leuke route door Soest en zelfs door Amersfoort naar het Hilton Soesterduinen. Hier wordt de groep enthousiast ontvangen en krijgen ze ‘een kijkje in de keuken’ van het hotel. Ze helpen met het klaarmaken van de lunch, het dekken van de tafel en ze leren het bestek te poleren. 

Na de lunch worden ze opgehaald door de paardentram en gaat het feest verder bij Silverein. Ze borrelen met live-muziek en Pita en Marjolein zijn overladen met geschenken van Silverein en Amerpoort. Pita: “Het was een fantastisch leuke dag, echt geweldig!”

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau