Silverein

Silverein (voorheen KlusPlus Lyvore) biedt dagbesteding in de ouderenzorg in Soest. Mensen met een verstandelijke beperking doen allerlei klusjes met en voor ouderen. 

Het team

Amerpoort Silverein is echt een plek voor mensen die het leuk vinden om andere mensen te helpen. Bij deze dagbesteding werken cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking. Als je hier wilt werken, is het belangrijk dat je er netjes en verzorgd uitziet. Je vindt het leuk om met ouderen te werken. Je kan tegen prikkels van veel mensen om je heen en het werken in grote en verschillende ruimtes. Omdat het gebouw groot is, kan de begeleiding niet voortdurend bij je zijn. 

Het werk

Als medewerker van Amerpoort Silverein werk je in het restaurant, bij de woningen of huiskamers. Zo kun je bijvoorbeeld koffie schenken op de afdelingen maar ook in het restaurant,  de koffiecorners bijvullen, etenskarren naar beneden halen van alle verdiepingen, boodschappen verwerken, afwassen, glas en karton wegbrengen, mailing opdrachten verzorgen, de was van de schoonmaak verzorgen, toiletrollen en handdoeken bijvullen en nog veel meer. Ook help je bij activiteiten, zoals gymnastiek of zangkoor,  voor ouderen met dementie. We kijken wat bij jouw past.

De werkplek

Amerpoort Silverein is een dagbesteding van Amerpoort in twee woonzorgcentra voor ouderen van Silverein in Soest. We werken in restaurant Dalzicht en de woonzorgcentra Molenschot en Daelhoven. Dat zijn verschillende delen van één gebouw. Je werkt samen met medewerkers van Amerpoort en medewerkers en vrijwilligers van Silverein. Ook ontmoet je bewoners en bezoekers. Mensen vinden het vaak heel fijn dat je er bent.

Jouw ontwikkeling

Bij Amerpoort Silverein kun je veel verschillende werkzaamheden verrichten. Samen kijken we wat bij jou past en wat je graag wilt leren. We besteden veel aandacht aan samenwerken, klantvriendelijkheid en schoon werken. Zo kan Amerpoort Silverein een mooie opstap zijn om verder te leren. Doordat je meedoet met de activiteiten voor bewoners, maak je ook contact met ouderen met dementie.

Groep Klarinet

De groep Klarinet is op maandag en woensdag ook in deze ruimte aanwezig zijn. Voorheen waren zij te vinden in ontmoetingscentrum Klarinet in Soest. Klarinet bestaat uit een een kleine groep cliënten die 'met pensioen' zijn maar het fijn vinden om bepaalde dagen nog gezellig onder de mensen te zijn en activiteiten te doen waarbij er niet zo veel fysiek meer van hen verwacht wordt. Zij hebben op deze twee dagen een vaste begeleider. Ze zijn op aangepaste tijden aanwezig op de locatie zodat ze wat rustiger op kunnen starten in de ochtend en op tijd in de middag weer naar huis kunnen. E-mail: klarinet@amerpoort.nl.

Meer weten?

Kom gerust eens kijken of Amerpoort Silverein iets voor je is! Bel of mail om een afspraak te maken: AmerpoortSilverein@amerpoort.nl. Aanmeldingen voor dagbesteding gaan via het Klantbureau van Amerpoort.

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau