Nieuwe locatie PDC de Bloementuin

11 juli 2023

Op 24 juli start groep Vogel gevolgd door groep Bambino in augustus.

Eind juli start het team van Peuterdagcentrum De Bloementuin op een nieuwe locatie op landgoed Groot Hennekeler in Nijkerk. De Bloementuin biedt observatie en behandeling aan kinderen tussen de 0 en 5 jaar oud. De kinderen hebben een ontwikkelingsachterstand, vaak gecombineerd met een stoornis in het autismespectrum en soms gedragsproblemen. Er komen drie groepen: Vogel (voorheen Korenbloem) Bambino (vroegdiagnostiek) en Bloem, elke groep biedt plaats aan 7 kinderen.

Amerpoort was al lange tijd op zoek naar een plek op de begane grond voor de groepen Bambino en Bloem. Met de wens om een tweede behandelgroep te starten. De zoektocht leidde naar landgoed Groot Hennekeler, waarvan de eigenaar als doel en missie heeft om er een plek van te maken met een maatschappelijk karakter, waar zorg is voor elkaar. Het landgoed is de afgelopen twee jaar in ere hersteld: een monumentaal herenhuis met een deel (een werkruimte in de stal of schuur van een boerderij red.) zijn gerenoveerd. Het Peuterdagcentrum komt in de deel. Kinderdagopvang Bzzzonder is gevestigd op hetzelfde terrein, aan het herenhuis vast.

De samenwerking werd eind 2022 vastgelegd en daarna kon het team aan de slag met de invulling. “Ilona Koning, coördinator: “Met de wensen van Amerpoort voor deze locatie en doelgroep, heeft het team samen met de architect van het landgoed gekeken naar de inrichting, met oog voor het monumentale pand. Marijke Jasper-Koele, coördineren begeleider: “We vinden het na zes jaar op de eerste etage met peuters, heel fijn dat we eindelijk op de begane grond zitten met de groepen. En we kijken ernaar uit om samen Groot Hennekeler en Bzzzonder een mooie plek te creëren waar kinderen, jongeren en ouderen plezier hebben en zich kunnen ontwikkelen. We zijn trots op iedereen die geholpen heeft om dit voor elkaar te krijgen.”

Deze week is er voor ouders een kijkmiddag om te zien hoe het gaat worden. Op 24 juli start groep Vogel gevolgd door groep Bambino in augustus. Het team en de kinderen van groep Bloem starten in september op hun nieuwe plek.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau