Lintje voor vrijwilliger Lenie van den Hoek

28 april 2023

Ineens in de mooie kleren naar de kaarsenmakerij....

Bij de jaarlijkse Lintjesregen kijkt Lenie van den Hoek- van Groningen altijd even wie dit jaar door Zijne Koninklijke Hoogheid in het zonnetje is gezet. Dit jaar staat ze zelf in het lijstje.  

Lenie is al bijna 25 jaar vrijwilliger bij kaarsenmakerij De Punt, een dagbesteding van Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking in Soest. Ze is er elke woensdag, helpt bij alle markten en maakt uitstapjes met cliënten. Ook in december, als De Punt altijd overwerkt vanwege de kerstdrukte, is Lenie erbij.  Daarnaast gaat ze regelmatig met Petra, een van de cliënten, een dagje uit. In haar brief voor de lintjesvoordracht zegt Petra: “Lenie is alles voor mij.”  

Alle reden voor een koninklijke onderscheiding, bedacht het team van de kaarsenmakerij. Samen met Lenies zoon deed coördinerend begeleider Nicole Loot de aanvraag. Ook schreven twee cliënten een mooie brief voor de aanvraag, waarna ze er negen maanden niet over mochten praten....  

Smoes

“Petra maakt lintjes voor het personeel. Kom je naar de uitreiking, in je mooie kleren?” Met die smoes leidde Nicole vrijwilliger Lenie woensdagochtend vroeg naar de kaarsenmakerij. Maar het was geen lintje van Petra, het was een lintje van de koning. Vanuit De Punt gingen ze haar het gemeentehuis van Soest en kreeg Lenie uit handen van de burgemeester de onderscheiding als lid in de orde van Oranje-Nassau.  

Onschatbare waarde

 “Voor mij staat een vrijwilliger met een groot sociaal hart, een creatieve geest en twee rechterhanden die u met verve uit de mouwen steekt,” aldus burgemeester Metz. “U wordt een ware verrijking in het leven van uw cliënten genoemd, mevrouw Van den Hoek. Vrijwilligers zoals u zijn van onschatbare waarde voor onze samenleving, en ik heb daarvoor veel respect.”  

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau