Kaarsenmakerij De Punt

Ambachtelijke dagbesteding in Soest voor mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking.

Bij De Punt in Soest, een van de grootste ambachtelijke kaarsenmakerijen in Nederland, werken 15 cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking.

De werkzaamheden op deze dagbesteding zijn heel gevarieerd. Alles wat met het kaarsen maken zelf samenhangt, zoals gieten en dompelen en kaarsen van een logo voorzien. Maar ook het verpakken, de verkoop en het magazijnbeheer horen erbij. Cliënten assisteren tijdens workshops die De Punt regelmatig organiseert. Ze geven een rondleiding door de kaarsenmakerij en helpen de deelnemers bij het maken van hun eigen kaars.

De sfeer bij De Punt is heel goed, er is een groot gevoel van saamhorigheid. Kaarsen maak je met zijn allen: de een smelt het kaarsvet en de ander zet de mal klaar. Je werkt ook gezamenlijk aan grote orders, bijvoorbeeld voor relatie- of kerstgeschenken. En je viert natuurlijk met zijn allen de succesvolle afronding van zo’n mooie opdracht.

Cliënten bij De Punt moeten arbeidsmatig willen werken en een goede werkhouding hebben (of het moet aan te leren zijn). De producten die ze maken zijn voor de verkoop bestemd en moeten dus kwalitatief goed zijn. Door de diversiteit aan taken die er te doen zijn, kunnen cliënten bij De Punt werken aan zowel hun technische als sociale vaardigheden. Bovendien leer je hoe je de dag kunt besteden op een plek met een bedrijfsmatige opzet. Er zijn 3 begeleiders aanwezig om de cliënten te ondersteunen.

Neem voor meer informatie eens een kijkje op de Facebookpagina van Kaarsenmakerij De Punt

Openingstijden dagbesteding

Maandag tot en met vrijdag van 09.00-15.00 uur.

Ligging

Kaarsenmakerij De Punt bevindt zich in de Ambachtshal aan de Koningsweg in Soest; een plek voor ambacht, beleving en creatie. In het gebouw zijn meerdere ambachtelijke bedrijven gevestigd, waaronder ook PastZo, het textielatelier van Amerpoort. Het gebouw is toegankelijk voor mensen in een rolstoel en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Routeplanner