Kaarsenmakerij De Punt

Ambachtelijke dagbesteding in Soest voor mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking.

Heb jij een licht tot matig verstandelijke beperking en zoek jij een gezellige dagbesteding? Dan is de kaarsenmakerij De Punt in Soest echt iets voor jou! Bij deze dagbesteding gaan samenwerking, gezelligheid en productie draaien hand in hand. 

Het team

Bij de dagbesteding van De Punt ga jij samen met andere cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking aan het werk. Per dag zijn er rond de 15 cliënten aanwezig samen met drie begeleiders. De begeleiders ondersteunen je als dat nodig is en stimuleren je ook om zelfstandig te werken.

Het werk

Bij De Punt ga je aan de slag met kaarsen maken. Deze maak je in allerlei kleuren en vormen. Tijdens deze dagbesteding zal je merken dat de werkzaamheden heel gevarieerd zijn. Van kaarsen gieten, dompelen en kaarsen van een logo voorzien. Maar ook het verpakken en de verkoop horen erbij. Daarnaast zijn er bij De Punt ook regelmatig workshops. Hierbij geef je als cliënt een rondleiding door de kaarsenmakerij en je helpt de deelnemers bij het maken van hun eigen kaars. 

De werkplek

Bij De Punt zijn we veel bezig met samenwerken en aandacht voor elkaar. Elke dag begin je met een lekkere kop koffie en bekijk je samen met begeleiding wat de planning is voor de dag. Tijdens de werkzaamheden werk je zo veel mogelijk samen met andere cliënten. Zo smelt jij bijvoorbeeld het kaarsvet en zet de andere cliënt de mal klaar. Als de samenwerking goed verloopt kan je daarna ook gezamenlijk met anderen werken aan grotere opdrachten zoals kerstgeschenken. En natuurlijk vier je daarna met zijn allen de succesvolle afronding van zo’n mooie opdracht. 

Jouw ontwikkeling

Bij De Punt leer je als cliënt de technische, praktische en sociale vaardigheden. De technische en praktische vaardigheden leer je vooral door zelfstandig te werken aan de gevarieerde taken. De producten worden verkocht en moeten daarom van goede kwaliteit zijn. 

Door dit werk groeien vooral je sociale vaardigheden. Dit komt doordat je constant contact hebt met de andere cliënten en begeleiders. Je leert met deze mensen samen te werken, te delen en hulp te vragen. 

De omgeving

Kaarsenmakerij De Punt bevindt zich in de Ambachtshal aan de Koningsweg in Soest; een plek voor ambacht, beleving en creatie. In het gebouw zijn meerdere ambachtelijke bedrijven gevestigd, waaronder ook PastZo, het textielatelier van Amerpoort. Cliënten van De Punt doen soms ook werkzaamheden voor andere ondernemers in het gebouw. Het gebouw is toegankelijk voor mensen in een rolstoel en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Kom gerust een keer kijken of De Punt iets voor jou is en voor meer informatie kan je altijd even een kijkje nemen op de Facebookpagina van Kaarsenmakerij De Punt

Meer weten

Aanmeldingen gaan via het Klantbureau.

Openingstijden dagbesteding

Maandag tot en met vrijdag van 9:00 – 15:00 uur.

 

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. Voor alle algemene vragen kunt u 24 uur per dag terecht bij de receptie van Amerpoort: 035 647 5555 -  info@amerpoort.nl

Klantbureau