Familiedagcommissie Nieuwenoord stopt

19 april 2023

Boodschap van de familiedagcommissie Nieuwenoord.

Sinds 2005 organiseerde de familiedagcommissie jaarlijks in april een gezellige dag. In eerste instantie was deze dag er voor de broers en zussen van de bewoners van woonpark Nieuwenoord. Vanaf 2016 werden de familieleden van alle cliënten die bij ons wonen uitgenodigd en werd de naam omgedoopt tot familiedag.

Tijdens een familiedag was er een inhoudelijk programma waarna de op de locatie wonende familieleden opgehaald werden voor een gezamenlijke high tea. Het organiseren van deze dag was voor ons niet mogelijk geweest zonder de financiële ondersteuning van het Nieuwenoord Fonds. Wij zijn het fonds hiervoor zeer erkentelijk.

Helaas gooide corona in 2020 roet in het eten en kon de familiedag niet doorgaan. Door de corona maatregelen kon er ook in 2021 en 2022 geen familiedag plaatsvinden.

In de loop der jaren zijn de persoonlijke omstandigheden van een aantal commissieleden veranderd. Hierdoor hebben wij besloten te stoppen met het organiseren van deze dag.

Wij kijken met veel genoegen terug op de jaren waarin wij velen van u mochten ontmoeten op een voor zowel familie als bewoners gezellige dag. En wie weet komt er op enigerlei wijze een opvolging voor deze dagen. 

Namens de voorzitter van commissie,
Cees Lutz


Dankwoord namens Amerpoort
Arianne Poel, zorgdirecteur divisie 1, bedankt de familiedagcommissie voor het organiseren van de familiedagen, gedurende vele jaren. En voor hun inzet en betrokkenheid bij de bewoners en hun familie.

Arianne: “Amerpoort heeft eind 2022 het meerjarenplan voor 2022-2025 opgeleverd, met als titel Zorg voor elkaar. Een belangrijk document waarin we onze plannen voor de toekomst schetsen. Daarin benadrukken we dat samenwerken met cliënten en verwanten erg belangrijk is. De rol van verwanten en vrijwilligers zal belangrijker worden, om de zorg sámen zo goed mogelijk te kunnen blijven organiseren.

In de komende periode gaan we samen met de cliëntenraden onderzoeken hoe we voor de toekomst het samenzijn als familie, bewoners en medewerkers kunnen vormgeven. We vinden het belangrijk om elkaar met regelmaat te blijven treffen, ervaringen uit te wisselen en kennis te delen. We houden u hierover op de hoogte”.

Arianne Poel
zorgdirecteur divisie 1

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau