Varen met de pontonboten van Amerpoort weer mogelijk

27 maart 2023

De afdeling evenementen van Amerpoort heeft twee prachtige pontonboten in bezit. Deze boten zijn rolstoeltoegankelijk en liggen in een haven aan de Loosdrechtse plassen. Vanaf 1 april opent het vaarseizoen weer en is het mogelijk om een vaartocht te boeken.

De boten bieden plaats aan twaalf personen, een rolstoel neemt twee plaatsen in beslag. De boten zijn tegen een kleine vergoeding te boeken door woon- en dagbestedinggroepen van Amerpoort, (familie van) cliënten van Amerpoort, Amerpoort-teams en collega-zorginstellingen. De meeste groepen boeken een boot voor een dagdeel van ongeveer 3 uur en varen over de Loosdrechtse Plassen en de Vecht.   

De boten worden gevaren door ervaren vrijwillige schippers. Het schippersteam gaat op 1 april weer vol enthousiasme aan de slag om de boten klaar te maken voor het komende vaarseizoen.

Via de link naar het aanvraagformulier is het mogelijk om een aanvraag te doen voor een vaartocht. De afdeling evenementen gaat dan op zoek naar een vrijwillige schipper en na ontvangst van een bevestiging is de vaartocht definitief.


Om de kosten te drukken en het tarief voor deelnemers laag te houden, zijn een aantal sponsoren geworven. Extra sponsoren zijn altijd welkom. Op de pagina 'boek een boot' staat meer informatie over de mogelijkheden.


Het vaarseizoen is geopend van 1 april tot 1 oktober. We hopen weer op een mooi voorjaar, een prachtige zomer en een zwoele nazomer, zodat zo veel mogelijk mensen plezier kunnen beleven aan de boten van Amerpoort!

Voor meer informatie of direct boeken kijk je elders op de website van Amerpoort.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau