Ouderwetse kerstborrel op het Kwatrijn

19 december 2022

Tuin werd echte 'christmas-experience'.

Het was gezellig donderdag 15 december op locatie Kwatrijn in Soest. Bewoners, verwanten en medewerkers ontmoetten elkaar op de sfeervolle kerstborrel. De grote tent in de tuin was speciaal hiervoor omgetoverd tot een echte 'christmas-experience'.

Locatie Kwatrijn staat bekend om de enorme tuin, c.q. landgoed die zich achter de gebouwen uitstrekt. Achter in de tuin staat al een aantal jaar een enorme feesttent. In deze tent zijn al diverse bijeenkomsten geweest. Tijdens de coronapandemie was dit de bezoekruimte, er was al eens stampotten-festival, afscheidsfeestjes, vrijdagmiddagborrels vonden allemaal in de tent plaats. En nu dus ook de kerstborrel voor verwanten, vrijwilligers, medewerkers en bewoners.

Schaatsbaan

Er waren twee heaters die ervoor zorgden dat iedereen warm bleef. Dat was nodig ook, want het vroor buiten. “Waar is de schaatsbaan?”, vroeg een verwant. Voor de coronapandemie was er in de winter een echt schaatsbaantje op het voetbalveld. Deze was er dit jaar (nog?) niet. Wel was er erwtensoep, gluhwein, heel veel lekkers en veel gezelligheid.

Plaatsvervangend manager Ferdy Verboom en locatiecoördinator Nicole Makker kijken terug op een geslaagde kerstborrel: “Het voelde voor iedereen weer als vanouds. Tijdens de coronatijd was het soms moeilijk voor de verwanten om zich onderdeel te voelen van de locatie van hun kind of verwant. Ontzettend fijn om op deze manier weer ‘ouderwets’ kerst te mogen vieren met elkaar.

Het was ook fijn dat de directeur van divisie 1, Arianne Poel, langskwam. Maar ook heel mooi al die begeleiders die ervoor terug zijn gekomen. En de IJsbaan? Volgend jaar misschien weer… Het was voor de bewoners inderdaad altijd erg leuk om de kinderen van begeleiders en uit de buurt te zien schaatsen. Wie weet volgend jaar weer!”.

Namens alle bewoners en medewerkers van het Kwatrijn: Fijne kerstdagen allemaal en een gelukkig nieuwjaar!

Bekijk alle vacatures bij Kwatrijn op www.werkenbijamerpoort.nl.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau