Het Ricciotti Ensemble repeteert weer bij Amerpoort

20 juli 2022

Al 11 jaar lang ontvangt de afdeling evenementen van Amerpoort het Ricciotti Ensemble in de zomer op Nieuwenoord. Een uitwisseling waar beide partijen erg blij mee zijn. In ruil voor inlooprepetities en concerten, logeert en repeteert het symfonieorkest, bestaande uit 40 jonge muzikanten, een kleine week op Nieuwenoord. Een 'win-win situatie' voor beide partijen. 

Dit jaar arriveert het ensemble op vrijdag 22 juli. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat hebben de muzikanten een druk repetitieschema, waarin ze repeteren onder leiding van een dirigent. Opvolgend op de repetitieperiode bij Amerpoort, toert het ensemble twee weken langen door Nederland en België om op bijzondere locaties, zoals gevangenissen en psychiatrische instellingen, mensen te verrassen met klassieke muziek. 

De muziek van het Ricciotti heeft ook op de cliënten van Amerpoort altijd een bijzondere uitwerking. Speelt het orkest heel rustig, dan merk je dat er ook een rust neerdaalt over het publiek. Speelt het orkest wat opzwepender dan wordt er direct uitbundig gedanst. Soms mogen de cliënten zelfs zelf even dirigeren, met een hilarisch concert tot gevolg. Het is echt een aanrader om bij de concerten of repetities te komen kijken.

Inlooprepetities zijn op zaterdag 23, dinsdag 26 en woensdag 27 juli van 16.00 tot 17.30 in de Boszaal van het Cultureel Centrum.

De concerten staan gepland op donderdag 28 juli van 10.30 tot 11.30 uur en op zaterdag 30 juli van 12.00 tot 13.00 uur, beide ook in de Boszaal van het Cultureel Centrum. Zowel de concerten als de repetities zijn gratis toegankelijk. 

Wil je meer weten over dit orkest? Kijk dan op www.ricciotti.nl.​

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau