50e ‘Dit ben ik’ video

12 juli 2022

Onlangs is de 50e ‘Dit ben ik’ video gemaakt, op de woning Isengardplein 6-8. Vandaar dat we hen verrast hebben met een lekkere slagroomtaart.

Bij de 'Dit ben ik' methode wordt er een video met voice-over gemaakt, die de belangrijkste aandachtsgebieden in de begeleiding van de cliënt in beeld brengt. Het geeft een beeld van wie de cliënt is en hoe je als begeleider aan kunt aansluiten bij wat hij nodig heeft. Bij het maken van de video wordt samengewerkt met familie, begeleiders, therapeuten en gedragsdeskundigen die de cliënt goed kennen. Het bekijken van de video helpt nieuwe begeleiders de begeleidingsvraag van de cliënt te begrijpen. 

Het is niet de eerste ‘Dit ben ik’ video die Isengardplein 6-8 heeft laten maken. Ze hebben nu 5 bewoners waarvoor er een video is gemaakt.

Chantal van Mourik-Bouwens, begeleider Isengardplein 6-8: “Op onze woning hebben we nu een aantal ‘Dit ben ik’ video’s laten maken. Door deze video's worden de bewoners op een goede manier in beeld gebracht. Zo’n video geeft nieuwe medewerkers, maar ook vaste medewerkers, een duidelijk beeld van wie iemand is en wat hij of zij voor begeleiding vraagt.​

De video laat zien hoe de cliënt is en hoe hij op de juiste manier begeleid kan worden. We kijken de video's met het team, maar ook met nieuwe medewerkers, zowel op de woning als op dagbesteding. Het is best spannend om een video te maken, want je bent in beeld. Maar het levert heel veel op dus je weet waar je het voor doet.”​

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau