NPO Radio 5 zond live uit vanuit Nieuwenoord

17 maart 2022

Het EO-radioprogramma Open Huis op NPO Radio 5 zond woensdag 16 maart live uit vanuit Nieuwenoord. Aanleiding was de  ‘Ontdekdezorg week’ van 14-19 maart: een landelijke campagneweek over werken in de zorg. Het programma was deze hele week te gast bij zorgorganisaties.

Eerder al werden in dit kader andere bijdragen uitgezonden: verslaggever Joris Kreugel bezocht boerderij De Huydecoper en er was een gesprek met Rianne van de Nachtzorg van Amerpoort.

Carrièreswitch

Presentator Henk van Steeg sprak met begeleidster Ada Hollenberg, die al jaren in de zorgsector werkt. Wat is de belangrijkste motivatie om dit werk te doen? Ook Brent kwam aan het woord. Hij is een zogenoemde ‘zij-instromer’ en vertelt over wat er allemaal komt kijken bij een carrièreswitch van de Amsterdme haven naar Amerpoort.

Verslaggever Tom Herlaar bezocht de Kwekerij, bracht een taart naar de begeleiders en bewoners van dagbesteding Nova-Fido en hij was bij het stembureau dat de hele dag geopend was in het Cultureel Centrum.

Luister terug

Beluister de hele uitzending van Open Huis in de Zorg, van 16 maart 2022, tussen 14.00 en 16.00 uur op NPO Radio 5.

Ada Hollenberg geeft zelf de zorg die ze haar zoon toewenst

Tom beloont dagbesteding Nova-Fido met taart

Brent (25) ging van werken in de haven naar werken in de zorg

Even langs bij stembureau Amerpoort, waar iedere stem even belangrijk is

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau