Mooie dag op stembureau Nieuwenoord

16 maart 2022

Het was woensdag 16 maart een mooie dag op het stembureau in de boszaal van het Cultureel Centrum op Nieuwenoord. Eén van de ervaringsdeskundigen die het stembureau bemensden was Arthur.

Hij vertelde woensdag: "Het is superleuk hier bij het stembureau op Nieuwenoord. De burgemeester (Mark Röell van Baarn) is net geweest. De opkomst kan hoger, maar ik ben heel blij dat het goed gaat.

Ik had er superveel zin in. Vorig jaar heb ik tijdens de landelijke verkiezingen ook geholpen bij het stembureau. Dat doen we nu weer met de gemeente Baarn en Sherpa. Toen vond ik het nog spannend en nu eigenlijk niet meer. Je merkt ook dat het nu meer leeft op Nieuwenoord.

We hadden een proef stembiljet waarmee je kon oefenen. En we hielpen stemers als die vragen hadden en natuurlijk wensten we ze succes."

Cliëntcoach medezeggenschap​ Zina Louter vult aan: "De samenwerking op deze dag was geweldig, met dank aan de ervaringsdeskundigen en collega's van Amerpoort en Sherpa, het Cultureel Centrum en de gemeente Baarn."

Luister terug

Even langs bij stembureau Amerpoort, waar iedere stem even belangrijk is

Kijk terug

Arthur en Benjamin laten je zien hoe het er aan toe ging:​

Op 14, 15 en 16 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. Op 16 maart stond er in woonpark Nieuwenoord in Baarn een officieel stembureau.

Stemmen begrijpelijk uitgelegd
Met ‘Stem jij ook?’ maakt ProDemos de verkiezingen toegankelijk voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Dat doen ze door in duidelijke taal uit te leggen wat de politiek doet en wat stemmen betekent, én door uitgebreid stil te staan bij hoe stemmen werkt. Kijk op www.stemjijook.nl. Op deze website staat een online workshop met uitleg over de verkiezingen. Op 14 maart is er een tweede online workshop.

Je kan ook kijken op www.hoewerktstemmen.nl (Steffie). Op deze website wordt alles uitgelegd over het stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen: wat de gemeenteraad is en wat zij voor werk doen in de gemeente. Vervolgens legt Steffie uit hoe het stemmen werkt. En je kan ook oefenen door Steffie te helpen met stemmen.

Werkboek voor bewoners en cliënten
Sherpa Academie heeft een leuk Werkboek gemaakt. Door dit 'Werkboek stemmen voor de gemeenteraad 2022' te maken kom je veel te weten over stemmen. Daardoor kan je ook makkelijk met iemand hierover praten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over stemmen met een beperking
Op de speciale verkiezingspagina van VGN vind je veel informatie waaronder filmpjes van ervaringsdeskundigen die vertellen waarom het belangrijk is om hun stem te laten horen. Hier vind je ook de meest gestelde vragen en antwoorden over stemmen met een beperking.

Kom 16 maart stemmen bij Nieuwenoord
Op 16 maart staat er in woonpark Nieuwenoord een officieel stembureau. Het stembureau is open van 9.00 tot 17.00 uur en kan je vinden in het Cultureel Centrum, Boszaal. Bewoners en cliënten, hun familie en medewerkers van zorgorganisaties Amerpoort en Sherpa die in de gemeente Baarn wonen, zijn van harte welkom op deze dag om hier te komen stemmen. Ervaringsdeskundige cliënten van Amerpoort en Sherpa bemannen samen met de gemeente Baarn het stembureau.

Wie mag komen stemmen op Nieuwenoord?
Bewoners en cliënten, hun familie en medewerkers van zorgorganisaties Amerpoort en Sherpa die in de gemeente Baarn wonen, mogen op deze dag hier komen stemmen.

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau