Vernieuwde locatie Ameland feestelijk van start

26 november 2021

Woonplek voor mensen met een licht verstandelijke beperking in Utrecht.

Met een feestelijke ballonnenboog en een officiële sleuteloverdracht is gisteren de spiksplinternieuwe locatie Ameland geopend. De eerste acht bewoners verhuisden naar deze woonlocatie in de Utrechtse wijk Lunetten. 

Ameland 3-5 was vroeger ook al een woonlocatie van Amerpoort. In de afgelopen anderhalf jaar is het oude pand gesloopt en vervangen door een eigentijds gebouw met plek voor 22 bewoners. Er zijn 12 trainingsstudio’s voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Zij krijgen begeleiding rond de vragen die bij hun levensfase horen.  De 10 grotere appartementen zijn voor mensen met een licht verstandelijke beperking die langere tijd op Ameland blijven wonen. 

Wennen

Samen met het nieuwe team gaan we wennen aan het wonen op Ameland. De komende periode komen er steeds nieuwe bewoners bij. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat iedereen de tijd krijgt om te wennen. We zijn heel blij met het gebouw, waarin iedereen kan wonen op een manier die bij hen past. Ook werken we de komende tijd aan hoe dit samen leven gaat. Niet alleen in de groep, maar ook in de buurt. 

Wij streven ernaar in februari een officiële opening te kunnen organiseren.