Dagbesteding Meander in coronatijd

24 december 2020

De patiënten van het Amersfoortse ziekenhuis Meander krijgen met kerst een mooie attentie. Dankzij de cliënten van dagbesteding Meander.

De patiënten van het Amersfoortse ziekenhuis Meander krijgen met kerst een mooie attentie. Dat is een van de creatieve manieren waarop dagbesteding Meander ook in coronatijd een onmisbare kracht blijft in het ziekenhuis.

‘’Mondkapjes op, handen vaak wassen en 1,5 meter afstand van elkaar houden, inmiddels begint iedereen hieraan te wennen. Dagbesteding Meander in coronatijd. Anders dan we gewend zijn, maar zeker niet minder leuk! Omdat wij als dagbesteding graag open willen blijven, doen we er alles aan corona buiten de deur te houden. In het restaurant en de centrale keuken kunnen wij momenteel niet aan het werk. Beneden in het ziekenhuis hebben wij een ruimte gekregen waar iedereen op ruime afstand van elkaar kan werken. 

Meerwaarde

Waar we ‘vroeger’ tafels schoonmaakten en tomaten sneden, maken wij nu coronasets voor het lab, tellen wij producten voor de patiëntenkeuken, pakken mondkapjes in voor de logistiekafdeling en maken wij koffiemachines schoon. Het hele ziekenhuis weet ons te vinden. Ook kloppen wij aan bij de verschillende afdelingen om te kijken of wij wat voor hen kunnen betekenen. Al met al is dagbesteding Meander een meerwaarde in het ziekenhuis! Een onmisbare kracht! 

Als de cliënten soms balen dat er niet gewerkt kan worden in de keuken en het restaurant staat er zo weer een nieuwe klus op ons te wachten! Voor iedereen is er wel iets dat leuk is om te doen.

Mooie attentie

Het Meander heeft gevraagd of wij voor een leuke kerstattentie kunnen zorgen voor de patiënten die met kerst in het ziekenhuis liggen. Natuurlijk willen wij dat! En hoe leuk is het dan om dit zelf te maken? We maken een mooie ster van klei die opgehangen kan worden. Iedereen doet enorm zijn best om er een mooie attentie van te maken. En voor de kinderafdeling hebben we helemaal wat leuks bedacht. Onze creatieve cliënten hebben op etiketstickers een tekening gemaakt, die de kinderen van de afdeling zelf kunnen inkleuren. Op deze manier kunnen de kinderen hun eigen unieke stickers maken!

Dankbaar

Het is fijn om als dagbesteding die midden in de maatschappij staat, toch volledig mee te kunnen blijven draaien in deze bijzondere tijd. Helemaal fijn als we beseffen dat wij voor het lab zoveel betekenen, dat zij echt een probleem hebben als wij er niet zouden zijn. Natuurlijk hopen we dat we in de toekomst weer onze oude werkzaamheden op kunnen pakken, maar voor nu zijn wij dankbaar dat we als dagbesteding open kunnen blijven en elkaar kunnen blijven ontmoeten.’

Sofieke Dwarshuis en Jori van den Berg