Meander

Dagbesteding Meander is een dagbesteding in het restaurant van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Een bijzondere locatie waar de hele samenleving samenkomt op één plek.

Het team

Dagbesteding Meander is een actieve groep van jongvolwassenen en volwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking. De cliënten doen servicegerichte werkzaamheden in het hele ziekenhuis. Ze horen er echt bij! In het team werken 4 begeleiders vanuit Amerpoort.

Het werk

Dagbesteding Meander is in november 2017 begonnen met klusjes in het restaurant en de patiëntenkeuken van het ziekenhuis. Inmiddels doen de cliënten ook andere werkzaamheden verspreid door het Meander.

Horeca

In de horeca maken wij samen met het horecapersoneel broodjes, verse soep, smoothies en nog veel meer lekkere dingen. We helpen de koks met het snijden van producten en houden met elkaar het restaurant schoon.

Patiëntenkeuken

Elke dag halen wij bij de patiëntenkeuken een kar met werk op en nemen dit mee naar onze eigen ruimte. We plukken druiven, tellen producten uit zoals jam en boter en pakken deze vervolgens in zakjes. Daarnaast helpen we met het inpakken van bestek voor de patiënten en ondersteunen we bij de afwas.

Overige taken

Door het Meander heen doen we allerlei taken. Zo zetten we de bloedbuisjes voor de bloedafname klaar, hangen we kleding op in de linnenkamer en maken we koffiemachines schoon. Ook hebben we een moestuin die we onderhouden. Voor het lab worden we geregeld gevraagd om allerlei sets klaar te maken, zoals urinesets. Met de feestdagen proberen we de patiënten te verrassen met zelfgemaakte knutsels. Zo hebben we paashaasjes geknutseld waar chocolade eitjes in zaten en stickers gemaakt voor de kinderafdeling.

De werkplek

Dagbesteding Meander werkt in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Een drukke omgeving, waar de hele dag bezoekers in- en uitlopen. In ons eigen lokaal is het rustiger. Het is fijn om de medewerkers van het Meander daar waar nodig te kunnen ondersteunen. Het werk dat we verrichten wordt enorm gewaardeerd door het Meander. 

Jouw ontwikkeling

Dagbesteding Meander is een uitdagende werkplek waar voor cliënten veel mogelijkheden zijn om zich verder te ontwikkelen. De cliënten die hier dagbesteding hebben zijn gastvrij en netjes en kunnen omgaan met alle prikkels in het ziekenhuis. 

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden? Je bent altijd welkom om te komen kijken. Maak wel van tevoren een afspraak, via meanderamerpoort@amerpoort.nl of telefoon 06 82 94 19 10. Cliënten hebben voor dagbesteding Meander een dagbestedingsindicatie nodig.

E-mail: meanderamerpoort@amerpoort.nl

Bekijk de flyer (PDF-bestand)

Fotografie: Frank Noordanus, Meander Medisch Centrum.

Elke dag zetten onze cliënten en medewerkers van dagbesteding Meander zich in voor alle medewerkers en patiënten van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Met dit filmpje proberen wij te laten zien wat we doen.

Routeplanner

Wij helpen je graag!

Heb je een zorgvraag of wil je meer weten over onze dienstverlening? De consulenten van het Klantbureau staan klaar voor (aanstaande) cliënten, familie of vertegenwoordigers en verwijzers. 

Klantbureau