Meander

Dagbesteding Meander is een dagbesteding in het restaurant van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Een bijzondere locatie waar de hele samenleving samenkomt op één plek.

Dagbesteding Meander is een actieve groep van jongvolwassenen en volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. De cliënten doen servicegerichte werkzaamheden en ondersteunen het horecateam van het ziekenhuis. Samen zorgen zij ervoor dat het restaurant er netjes uit ziet.

Ze persen sinaasappelsap, maken tosti’s en sandwiches, helpen de koks met snijwerk, leggen kaasbroodjes, saucijzenbroodjes en gevulde koeken klaar en vullen de koeling bij. Daarnaast beheren ze de afruimband, maken de tafels schoon, vouwen de servetten en vullen het servies bij. Kortom ze hebben allerlei leuke taken in en rondom het restaurant.

Naast alle taken in en om het restaurant, helpen zij ook met verschillende voorbereidende werkzaamheden in de patiëntcatering. Ook ondersteunen ze hier en daar wat in de linnenkamer.

Dagbesteding Meander is een uitdagende werkplek waar voor cliënten veel mogelijkheden zijn om zich verder te ontwikkelen en werkzaamheden uit te breiden. De cliënten die hier werken kunnen zich goed bewegen, zijn gastvrij en netjes en kunnen omgaan met alle prikkels in het ziekenhuis. Ook hebben zij een dagbestedingsindicatie.

Meander Marché

Het restaurant van Meander heet Meander Marché. Bezoekers, patiënten en medewerkers van het ziekenhuis kunnen hier terecht voor een kopje koffie, thee of fris met iets lekkers en broodjes. Tussen 11.30 en 13.30 uur lunchen veel medewerkers in het restaurant. Het restaurant verkoopt dan warme maaltijden, salades, broodjes en soep.

Ligging

Meander Medisch Centrum is een modern ziekenhuis. Bij Meander werken ruim drieduizend medewerkers, tweehonderd dokters en tientallen vrijwilligers. De hoofdlocatie van Meander ligt in Amersfoort. Hier zit de eerste hulp, operatiekamers, verpleegafdelingen, onderzoeksafdelingen en poliklinieken. Om het ziekenhuis heen ligt een prachtig park waar je heerlijk kunt wandelen. De locatie is met openbaar vervoer goed te bereiken. De bushalte bevindt zich voor de hoofdingang.

E-mail: meanderamerpoort@amerpoort.nl

Bekijk de flyer (PDF-bestand)

Fotografie: Frank Noordanus, Meander Medisch Centrum.

Elke dag zetten onze cliënten en medewerkers van dagbesteding Meander zich in voor alle medewerkers en patiënten van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Met dit filmpje proberen wij te laten zien wat we doen.

Routeplanner