Duofiets voor woongroep Mozart

14 oktober 2020

De 16 bewoners van woongroep Mozart kunnen er sinds kort lekker op uit met de duofiets. Ze kregen de fiets begin oktober van Kersten Hulpmiddelenspecialist. Het particulier initiatief is actief in het werven van sponsoren voor extraatjes. Zo voert de woongroep ook de actie Mozart in de lift, om een personenlift te kunnen kopen.

Naast de actie Mozart in de lift, zijn de bewoners, familieleden en de begeleiders hard aan het werk om de andere acties invulling te geven. Zo wordt er hard gewerkt om de woning zelf weer op te frissen met een vers laagje verf en mooie nieuwe meubels. Daarnaast wordt er ook  gezocht naar sponsoren die mee willen helpen naar het toekomstbestendig maken van de woning, door drempels en andere belemmeringen voor de bewoners te verwijderen. 

Woongroep Mozart staat in Huizen en is 10 jaar geleden opgezet door een groep ouders. Amerpoort levert er de zorg. Alle bewoners hebben een eigen appartement en een eigen voordeur. Veel bewoners van het eerste uur wonen er nog steeds.

Vrijwilligers

Naast sponsors zijn ook vrijwilligers heel belangrijk voor Mozart. Bijvoorbeeld mensen die met bewoners een stukje op die nieuwe duofiets willen fietsen.  Belangstellenden kunnen zich aanmelden via Woongroepmozart.nl