Mozart

Een particulier initiatief van ouders die zelf voor hun kind met verstandelijke beperking deze woonvorm hebben gerealiseerd.

Mozart is een particulier initiatief van ouders die zelf voor hun kind met verstandelijke beperking deze woonvorm in Huizen hebben gerealiseerd. De kinderen, inmiddels allemaal jongvolwassen, krijgen ondersteuning van Amerpoort.

In Mozart hebben jongeren een eigen appartement met een woonkamer, keukenblok, bad- en slaapkamer. Zij hebben veel privacy en hechten veel waarde aan samen zijn en een huiselijke sfeer. Daarom zijn er 2 centrale keukens en huiskamers waar ze elkaar kunnen ontmoeten en eventueel gezamenlijk kunnen eten.

De jongeren wonen zo zelfstandig mogelijk in hun eigen appartement. Ouders/familie hebben en houden, vanuit hun rol als bewindvoerder en mentor, invloed op de kwaliteit en kwantiteit van de zorg. Onze begeleiding en ondersteuning speelt in op de individuele behoefte van deze jongeren. Het ontwikkelen en stimuleren van hun zelfredzaamheid staan centraal, evenals het ondersteunen en motiveren in het aangaan en behouden van sociale contacten.

Ondanks verschil in niveau en belangstelling is er altijd wel iemand die van voetbal houdt, die graag winkelt of mee wil naar de film. Een voorziening met meerdere bewoners geeft ook meer financiële armslag. Zo kunnen we bijvoorbeeld een hulp in de huishouding inhuren en uitstapjes maken

Ligging

Mozart bevindt zich aan Korenwolf in Huizen, op loopafstand van winkelcentrum Oostermeent met supermarkten, kruideniers, kledingwinkels en horecagelegenheden. Met het openbaar vervoer is Mozart goed bereikbaar. In de buurt is veel parkeergelegenheid.

Website

Woongroep Mozart beschikt over een eigen, zeer informatieve website: www.woongroepmozart.nl waar u voor meer informatie een kijkje kunt nemen.

Routeplanner